• 3 švieži trumpavaisiai agurkai
  • 3 skiltelės česnako
  • Šaukštas acto (9 %)
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • Šaukštas sojų padažo
  • 4 šaukštai aliejaus
  • Kario prieskonių
  • Aliejaus
  • Druskos, pipirų, imbiero pagal skonį

Gaminimas

Agurkus perpjauti išilgai pusiau ir kiekvieną pusę supjaustyti skersai dar į 2–3 dalis. Dėti žievelėmis į viršų ir vertikaliomis linijomis įpjauti žievelę. Tada sudėti į dubenį ir pagardinti druska, pipirais, kariu, imbiero milteliais, įpilti actą, cukrų, susmulkintą česnaką, įpilti sojų padažą. Išmaišyti ir palikti pastovėti 10–20 min. Prieš patiekiant užpilti aliejumi.


Spausdinti