unnamed

 

Kovo mėnesį įvedus karantiną, buvo uždarytos drabužių, kosmetikos ir kitos, nebūtinų prekių, parduotuvės. Tačiau tai padidino elektroninių parduotuvių skaičių bei leido susikurti naujiems verslams. Per pastarąjį mėnesį atsidarė net 30 proc. daugiau parduotuvių nei įprastai atsidarydavo ankstesniais metais ar mėnesiais.

 

Pastebėta įdomi tendencija, jog didžioji dalis naujų elektroninių parduotuvių koncentruojasi į higienos prekes bei prekių pristatymą į namus (maisto, stipriųjų gėrimų, drabužių ir kt).

 

Nauji apsipirkimo įpročiai

 

Elektroninių parduotuvių atstovai fiksuoja net kelis kartus išaugusius pardavimus tam tikrose prekių kategorijose, tokiose kaip kosmetika, drabužiai ir kt. Taip pat jie stebi šalies gyventojų apsipirkimo įpročių pasikeitimus.

 

Per pirmąjį karantino mėnesį internetu apsipirko net 47 proc. lietuvių, o net 31 proc. iš jų nurodė, jog e-parduotuvėmis pradėjo naudotis tik dabar.

 

Saugus apsipirkimas internetu tapo svarbia paslauga, kuri yra ne tik patogi gyventojams, bet ir apsauganti nuo galimų pavojų. Vartojimo tendencijos parodė, jog apsiperkantys internetu vertina papildomas galimybes, tokias kaip: galima palyginti prekių techninius parametrus, kainą ir t. t.

 

Namų apyvokos prekių parduotuvės

 

Tokios parduotuvės kaip Senukai bei Ermitažas, rekomenduoja apsipirkti internetu. Net kuomet jau leidžiama keliauti į šias parduotuves fiziniu būdu, vis dėlto darbuotojai mieliau priimtu elektroninius užsakymus.

 

Ermitažas, norėdamas suvilioti pirkėjus, apsipirkti internetu, net siūlo specialias akcijas tik internetinėje parduotuvėje: tapetams, plytelėms, medienos aliejams, antiseptikams, vidaus bei lauko durims, parketlentėms ir laminatui, dažams, terasos lentoms, apšvietimo prekėms ir t. t. Sąrašas būtų išties ilgas.

 

Tuo tarpu Senukai, taip pat nenusileidžia konkurentams. Šie irgi siūlo pirkti internetu pigiau: sodo prekes, statybines medžiagas, dažus, varžtus, vinis, įrankius, apdailos medžiagas, lankus bei duris ir kt.

 

Kosmetikos prekės

 

Kosmetinių prekių parduotuvės tokios kaip Drogas, Douglas ar Eurokos, taip pat rekomenduoja pirkti internetu. Drogas ir Eurokos siūlo net iki 40 proc. nuolaidą apsipirkimams.

 

image2

 

Na, o Douglas parduotuvėje galima ne tik apsipirkti su 50 proc. nuolaida, bet ir konsultuotis. Tai itin patogu nežinantiems, kokią prekę rinktis, kuomet asortimentas išties didelis. Douglas internetu – tikras išsigelbėjimas.

 

Drabužių parduotuvės

 

Akropolio dovanų čekis – puiki dovana, jei artimojo gimtadienis išpuolė karantino metu. Juk karantinas kažkada baigsis ir parduotuvės vėl atsidarys! Tai bus puiki proga keliauti į prekybos centrą ir atsinaujinti spintos turinį! Tiesa, dovanų čekius galima panaudoti ir elektroninėse parduotuvėse.

 

Tad jei norite apsipirkti jau dabar, Jums tereikia išsirinki mylimą parduotuvę, ten išsirinkti patinkantį drabužį ir suvesti dovanų čekio kodą. Vualia!

 

Taigi, jei norite atnaujinti kosmetinės ar drabužių spintos turinį, o galbūt karantinas sustabdė remonto darbus, keliaukite į elektrinines parduotuves, kurios leis ne tik sutaupyti, bet ir apsisaugoti nuo viruso keliamų pavojų.