Irina Kolmykova kadaise buvo pasiturinti Rusijos verslininkė. Šiandien ji – pabėgėlė, į Lietuvą su nepilnamečiu sūnumi atvykusi iš Rusijos per kelias valstybes, nes gimtojoje šalyje buvo persekiojama už dalyvavimą opozicijos veikloje. Išskirtinis interviu su I. Kolmykova – laidoje „Patriotai“ jau šį vakarą 21.30 val. tik per „Lietuvos ryto“ TV.

 

LR_TV_P_Pabegele is Rusijos (1)

 

Rusijoje suimta daugiau kaip 50 kartų dabar moteris su sūnumi Ruslanu prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje, nes Rusijoje jos ieško už tai, kad ji dalyvavo nelegaliuose piketuose ir mitinguose, be to, ji kaltinama nelegaliai perėjusi sieną. Tačiau Lietuva, deklaruojanti, kad Kremliaus režimas yra didžiausias mūsų valstybės priešas, politinio prieglobsčio Irinai ir jos sūnui Ruslanui kol kas suteikti neskuba.

 

LR_TV_P_Pabegele is Rusijos (2)

 

Maža to, jeigu Migracijos departamento biurokratas dar ilgiau spręs, ar Irina ir jos sūnus Ruslanas verti politinio pabėgėlio statuso, moteris su vaiku tuoj neturės iš ko gyventi, o vaikas, kuris ir taip dažniausiai sėdi uždarytas tarp keturių sienų, susirgs depresija. Kodėl mūsų šalies migracijos pareigūnams dabar labiau rūpi tai, kad prieglobstis būtų suteiktas ne opozicijos atstovams iš Rusijos, Baltarusijos ar Ukrainos, o pabėgėliams iš arabiškojo pasaulio? Kodėl Lietuva nepalaiko opozicijos Kremliui, nors deklaruoja, kad Rusijos vadovo Vladimiro Putino valdžia yra didžiulis blogis? Atsakymai į opiausius klausimus – šį vakarą laidoje „Patriotai“ 21.30 val.

 

LR_TV_P_Pabegele is Rusijos

 

„Patriotai“ – antradienį, 21.30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.