Galbūt rytas nėra pats tinkamiausias laikas iškylai. Anksti keltis laisvą dieną niekas nenori. Tačiau ar gali būti geresnė dienos pradžia, nei kur nors parke gurkšnojant kavą ar arbatą iš termoso, valgant skanius ir sveikus užkandžius bei stebint saulėtekį. Žinoma, iškylą ant žolės galima surengti ir vakare. Kiekvienas gali rasti tinkamiausią metą! Svarbu tik, kad būtų geras oras.

 

Keksiukai su cukinijomis ir raudona paprika

 

keksiukai

  • 2 nedidelės cukinijos
  • Raudona paprika
  • 50 g žalumynų (mėtų, laiškinių česnakų, petražolių)
  • 100 ml pieno
  • 100 g fetos
  • 100 g parmezano arba kito kietojo sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 180 g miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 75 ml aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, Provanso žolelių mišinio pagal skonį
 

Gaminimas

 

Cukinijas nulupti ir smulkiai supjaustyti. Papriką nuplauti, išimti sėklas ir taip pat smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apie 5 minutes apkepinti cukinijų gabalėlius. Įdėti prieskonių. Fetą sutrupinti. Žalumynus susmulkinti. Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pipirais. Supilti likusį aliejų, miltus, pieną, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą. Tarkuotą parmezaną sumaišyti su žalumynais, kepta cukinija ir feta, ir sudėti į tešlą. Viską gerai išminkyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptas arba kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30 – 45 minutes.

 

100 g apie 157 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

12 vienetų

 

Kepti bananai tešloje

 
  • 2 bananai
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
  • Kiaušinis
  • Aliejaus kepti
  • Miltelinio cukraus puošti
 

Gaminimas

 

Bananus supjaustyti gana stambiais gabalėliais ir apvolioti miltuose. Paskui pamirkyti kiaušinio plakinyje. Galiausiai apvolioti džiūvėsėliuose. Paskui kepti aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškepusius išgriebti ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Paskui galima pabarstyti milteliu cukrumi.

   

100 g apie 227 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

2 porcijos

 

Daržovių vėrinukai

 
  • 6 vyšniniai pomidorai
  • Geltona paprika
  • Raudonos paprikos
  • Pusė svogūno
  • 100 g baklažano
  • 100 g cukinijos
  • Aliejaus kepti
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Daržoves supjaustyti 3 – 4 cm storio gabalėliais. Tada verti ant iešmų tokia tvarka: pomidoras, geltona paprika, svogūnas, raudona paprika, baklažanas, paprika arba svogūnas, cukinija, pomidoras. Vėrinukus apšlakstyti aliejumi. pabarstyti druska, pipirais, aitriąja paprika. Kepti ant grotelių apie 6 – 7 minutes.

   

100 g apie 81 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

3 porcijos

PASPAUDĘ ČIA, rasite kepsnių iškyloms receptų

Spausdinti