Kandys gali pridaryti daug žalos. Drabužius spintoje reikėtų laikyti sandariai supakuotus, kad jų nepasiektų vabzdžiai. Spintoje laikyti išskalbtus ir išlygintus arba chemiškai išvalytus drabužius. Juos sudėti į sandarius plastikinius maišelius, popierines dėžes arba suvynioti į storą popierių.

 

Ant pakabų sukabintus paltus apgobti storu popieriumi ir į kišenes įdėti priemonių nuo kandžių.

 

Kandys nemėgsta tiesioginės saulės šviesos, skersvėjo ir vėjo. Todėl norint išvengti vabzdžių, vertingiausius drabužius galima laikyti balkone, saulėje.

 

Į spintą galima įberti žiupsnelį druskos arba įdėti džiovinto česnako, kurio kvapas atbaidys kenkėjus.

 

Mūsų močiutės kandis naikindavo naftalinu – labai veiksminga priemone. Tačiau tai yra labai pavojinga medžiaga, kancerogenas. Mokslininkai ragina uždrausti naudoti naftaliną rutuliukų nuo kandžių gamyboje, kaip labai žmonių sveikatai pavojingą medžiagą.

 

Vabzdžius taip pat atbaido stiprus levandų kvapas. Drabužinės lentynose, stalčiuose padėti keletą maišelių su šiomis džiovintomis žolelėmis. Svarbu, kad tokie maišeliai neturėtų tiesioginio kontakto su drabužiais, nes gali juos ištepti.

 

Kedro mediena taip pat vienas iš užsienio liaudies priemonių nuo kandžių. Kedro eterinis aliejus ne tik atbaido kenkėjus, bet ir maloniai pakvėpina uždaras patalpas.

 

Dar viena natūrali ir gerą kvapą namams suteikianti priemonė – džiovinti gvazdikėliai. Į nedidelį drobinį maišelį įdėti gvazdikėlių ir pakabinti spintoje.

 

Sparnuoti kenkėjai nemėgsta daugeliui žmonių malonaus cinamono kvapo. Taigi tose vietose, kuriose veisiasi vabzdžiai, padėti maišelį, kuriame – cinamono lazdelės. Tačiau cinamono kvapas labai intensyvus ir lengvai įsigeria į drabužius.

 

Kiti eteriniai aliejai, atbaidantys nepageidaujamus vabzdžius: juozažolės, šaltmėtės, pipirmėčių, pačiulių, raudonėlių, kalnų dašio.