Pietūs vos iš 5 ingredientų
2024-04-25 09:30Net jeigu mėgstate gaminti, kartais norisi kažko paprasto, greito, bet ne mažiau skanaus. Kviečiame išmėginti vos penkių ingredientų receptus, kurie puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
„Čili“ sriuba
6 porcijos
100 ml 214 kcal
Ruošti 25 min.
- 450 g liesos maltos jautienos
- 425 g pomidorų padažo
- 600 g konservuotų pupelių (pusė paprastų baltų, pusė aitriajame padaže)
- 2 šaukšteliai aitriųjų paprikų miltelių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Mėsą lengvai apskrudinti. Įmaišyti pomidorų padažą, pupeles, viską užvirinti. Sumažinus kaitrą troškinti apie 15 min., vis pamaišyti. Prieš virimo pabaigą pagardinti prieskoniais. Patiekti galima pagardinus tarkuotu sūriu.
Kepti šonkauliukai
6 porcijos
100 g 276 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 skiltelės česnako
- Svogūnas
- 500 ml barbekiu padažo
GAMINIMAS. Mėsą įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytą svogūną ir viską užpilti barbekiu padažu. Pridengti ir bent 4 val. marinuoti šaldytuve. Išsimarinavusius šonkauliukus iškepti lauko kepsninėje. Gardu su šviežiomis daržovėmis.
Kepta lašiša su Dižono garstyčiomis
4 porcijos
100 g 198 kcal
Ruošti 25 min.
- 600 g lašišos filė
- Druskos, maltų citrinpipirių pagal skonį
- 3 šaukštai Dižono garstyčių
- 40 g maltų džiūvėsėlių
- 50 g sviesto
GAMINIMAS. Lašišą supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais. Kiekvieną pagardinti druska, pipirais ir aptepti garstyčiomis. Tolygiai užberti džiūvėsėlių ir juos apšlakstyti tirpintu sviestu. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Gardu su daržovėmis. Labai tinka keptos orkaitėje ar lauko kepsninėje.
Kopūstų ir jautienos troškinys
6 porcijos
100 g 223 kcal
Ruošti 1 val.
- 450 g maltos jautienos
- Nedidelis šviežias kopūstas
- 400 g trintų konservuotų pomidorų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ryšelis šviežių kalendrų
GAMINIMAS. Mėsą kepinti gilioje keptuvėje, kol lengvai apskrus. Sudėti smulkiai pjaustytą kopūstą, supilti pomidorų padažą, pagardinti prieskoniais. Išmaišyti ir kaskart pamaišant uždengus troškinti apie 50 min., kol kopūstai suminkštės. Prieš patiekiant pagardinti smulkintomis kalendromis.
Spagečiai su krevetėmis
6 porcijos
100 g 265 kcal
Ruošti 20 min.
- 250 g lukštentų krevečių
- 100 g sviesto
- 2 skiltelės česnako
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 400 g spagečių
GAMINIMAS. Į ištirpintą sviestą, sudėti krevetes, pagardinti spaustu česnaku, prieskoniais. Maišant kepti kelias minutes, kol krevetės taps rausvos ir minkštos.
Spagečius išvirti sūdytame vandenyje pagal instrukciją. Gerai nusausinti ir sumaišyti su krevetėmis – supilti ir visą nuo jų likusį sviestą. Permaišyti. Patiekiant galima papuošti žalumynais.
Autorius Jūratė Survilė