Net jeigu mėgstate gaminti, kartais norisi kažko paprasto, greito, bet ne mažiau skanaus. Kviečiame išmėginti vos penkių ingredientų receptus, kurie puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

 

„Čili“ sriuba

 

6 porcijos

100 ml 214 kcal

Ruošti 25 min.

 

  • 450 g liesos maltos jautienos
  • 425 g pomidorų padažo
  • 600 g konservuotų pupelių (pusė paprastų baltų, pusė aitriajame padaže)
  • 2 šaukšteliai aitriųjų paprikų miltelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

GAMINIMAS. Mėsą lengvai apskrudinti. Įmaišyti pomidorų padažą, pupeles, viską užvirinti. Sumažinus kaitrą troškinti apie 15 min., vis pamaišyti. Prieš virimo pabaigą pagardinti prieskoniais. Patiekti galima pagardinus tarkuotu sūriu.

 

Homemade,Chili,With,Cheese,In,A,Colorful,Bowl,On,White

 

Kepti šonkauliukai

 

6 porcijos

100 g 276 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

  • 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelės česnako
  • Svogūnas
  • 500 ml barbekiu padažo

GAMINIMAS. Mėsą įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytą svogūną ir viską užpilti barbekiu padažu. Pridengti ir bent 4 val. marinuoti šaldytuve. Išsimarinavusius šonkauliukus iškepti lauko kepsninėje. Gardu su šviežiomis daržovėmis.

 

Barbecue,Veal,Spare,Loin,Ribs,St,Louis,Cut,With,Hot

 

Kepta lašiša su Dižono garstyčiomis

 

4 porcijos

100 g 198 kcal

Ruošti 25 min.

 
  • 600 g lašišos filė
  • Druskos, maltų citrinpipirių pagal skonį
  • 3 šaukštai Dižono garstyčių
  • 40 g maltų džiūvėsėlių
  • 50 g sviesto

GAMINIMAS. Lašišą supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais. Kiekvieną pagardinti druska, pipirais ir aptepti garstyčiomis. Tolygiai užberti džiūvėsėlių ir juos apšlakstyti tirpintu sviestu. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Gardu su daržovėmis. Labai tinka keptos orkaitėje ar lauko kepsninėje.

 

Baked,Dijon,Mustard,Salmon,With,Fingerling,Potatoes,In,White,Wine 

 

Kopūstų ir jautienos troškinys

 

6 porcijos

100 g 223 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 450 g maltos jautienos
  • Nedidelis šviežias kopūstas
  • 400 g trintų konservuotų pomidorų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Ryšelis šviežių kalendrų

GAMINIMAS. Mėsą kepinti gilioje keptuvėje, kol lengvai apskrus. Sudėti smulkiai pjaustytą kopūstą, supilti pomidorų padažą, pagardinti prieskoniais. Išmaišyti ir kaskart pamaišant uždengus troškinti apie 50 min., kol kopūstai suminkštės. Prieš patiekiant pagardinti smulkintomis kalendromis.

 

Stew,With,Minced,Meat,And,Cabbage,Served,In,A,Cast 

 

Spagečiai su krevetėmis

 

6 porcijos

100 g 265 kcal

Ruošti 20 min.

 
  • 250 g lukštentų krevečių
  • 100 g sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 400 g spagečių

GAMINIMAS. Į ištirpintą sviestą, sudėti krevetes, pagardinti spaustu česnaku, prieskoniais. Maišant kepti kelias minutes, kol krevetės taps rausvos ir minkštos.

 

Spagečius išvirti sūdytame vandenyje pagal instrukciją. Gerai nusausinti ir sumaišyti su krevetėmis – supilti ir visą nuo jų likusį sviestą. Permaišyti. Patiekiant galima papuošti žalumynais.

 

Homemade,Cooked,Shrimp,Scampi,With,Pasta,With,Parsley

 

Spausdinti

  

Autorius Jūratė Survilė