Krauname užkandžių krepšelį į paplūdimį!
2023-08-04 07:45Vasara neatsiejama nuo poilsio prie jūros ar ežero. Atsigaivinus bangose ir pasilepinus saulės spinduliais norisi lengvai užkąsti. Ką verta įsimesti į užkandžių krepšį keliaujant į paplūdimį?
Avižiniai batonėliai
12 vnt.
100 g 369 kcal
Ruošti 1 val.
- 220 g migdolų sviesto
- 60 ml klevų sirupo
- Pusė šaukštelio cinamono
- Ketvirtis šaukštelio druskos
- 30 g ryžių dribsnių
- 100 g avižinių dribsnių
GAMINIMAS. Migdolų sviestą, klevų sirupą, cinamoną ir druską sudėti į puodą. Maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol masė taps vientisa. Tai truks apie pusę minutės. Tuomet įmaišyti dribsnius. Masę paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Atvėsus supjaustyti porcijos dydžio batonėliais.
Mini suvožtiniai
10 vnt.
100 g 287 kcal
Ruošti 15 min.
- 10 mini suvožtinių bandelių
- 50 g kreminio sūrio su žolelėmis
- 70 g vytinto kumpio
- 5 virti putpelių kiaušiniai
- Avokadas
- 5 kokteiliniai pomidoriukai
- Trumpavaisis agurkas
- Saujelė gražgarsčių
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Bandeles perpjauti pusiau, apatinę dalį patepti sūriu. Ant viršaus dėti kumpio, griežinėliais pjaustytų kiaušinių, smulkinto avokado, pomidorų, agurkų riekelių, gražgarsčių. Paskaninti pipirais ir uždengti viršutine bandelės puse.
Burokėlių traškučiai
6 porcijos
100 g 165 kcal
Ruošti 30 min.
- 3 vidutinio dydžio burokėliai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Kelios šakelės šviežių rozmarinų
- Alyvuogių aliejaus apipurkšti
GAMINIMAS. Burokėlius nulupti ir supjaustyti labai plonomis, kone permatomomis riekelėmis. Jas išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pagardinti prieskoniais, aplink ir ant viršaus išdėlioti rozmarinų šakeles. Viską apipurkšti aliejumi ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Prieš valgant leisti atvėsti.
Keptos krevetės
6 porcijos
100 g 264 kcal
Ruošti 50 min.
- 500 g išlukštentų krevečių su uodegėlėmis
- Česnakinės druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Žalioji citrina
- 2 kiaušiniai
- Džiūvėsėlių apvolioti
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Krevetes pagardinti prieskoniais, apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis. 30 min. marinuoti šaldytuve. Kiaušinius išplakti. Kiekvieną krevetę pamirkyti plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliais. Kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min., kol gražiai apskrus. Išgriebus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Grikių keksiukai
10 vnt.
100 g 321 kcal
Ruošti 45 min.
- 200 g virtų grikių
- 100 g grikių miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 g tarkuoto parmezano
- Saujelė gražgarsčių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti. Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.
Autorius Jūratė Survilė