9 priežastys dažniau valgyti varškę
2017-02-27 16:03Ši šviežia varškė gaminama iš pieno ir citrinos. Taip pagaminta varškė dar teigiamą poveikį sveikatai: gerina atmintį, stiprina širdį, kaulus ir sąnarius, gerina bendrą savijautą, yra naudinga tiems, kuriuos vargina įvairūs nervų sutrikimai ir depresija. Varškė neskatina rūgimo procesų žarnyne, yra puikiai įsisavinama bei malonaus skonio. Sakoma, kad tokią varškę vartodavo net šimtamečiai!
9 priežastys dažniau valgyti varškę:
- Padeda pagerinti virškinimo sistemos veiklą;
- Padeda įveikti skrandžio problemas;
- Padeda stiprinti imuninę sistemą;
- Padeda sustiprinti kaulus bei dantis, nes turi daug kalcio;
- Sumažina aukšto kraujo spaudimą;
- Gali padėti greičiau deginti riebalus ir padėti numesti svorio;
- Varškė gali padėti geriau įsisavinti kitas maistines medžiagas ir mineralus.
- Varškė gali padėti sumažinti „blogąjį“ cholesterolį.
Anot ajurvedos specialistų, varškė neturėtų būti valgoma prieš naktį ir neturėtų būti vartojama ne iki galo paruošta varškė. Varškė turi būti labai šviežia ir nesaldinta, kad iš tikrųjų būtų sveika.
Naminė varškė
- 1 l pieno
- Citrina
Gaminimas
Išspausti citrinos sultis ir užkaisti pieną. Kai pienas sušils, bet neužvirs, reikia supilti citrinos sultis, greitai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Varškę atskirti nuo išrūgų galima su kiaurasamčiu arba per marlę. Varškę rekomenduojama valgyti be cukraus ar druskos. Pagardinti ją galima grietine arba medumi. Išrūgų neišpilti – jos turi labai daug naudingų savybių. Jų galima pilti į pieniškas sriubas, salotas ar pan.
4 porcijų
100 g apie 85 kcal
Paruošimo laikas: apie 15 min