Geras padažas gali paskaninti net patį nuobodžiausią patiekalą. Geriausias to pavyzdys yra Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Ten mėgstami makaronai, tačiau jei ne skirtingi padažai, niekas taip negirtų tų patiekalų!

 

Baltasis „Alfredo“ padažas

 

padažai

  • 100 g parmezano
  • 500 g grietinėlės
  • 70 g sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų, baltųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti smulkintą česnaką. Supilti grietinėlę ir virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Baigiant virti suberti tarkuotą sūrį ir šildyti, kol sūris išsilydys. Padažas dažniausiai patiekimas su „Fettuccine“ makaronais arba vištienos patiekalais.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 410 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Spanguolių padažas

   
  • 500 g spanguolių
  • 100 ml portveino
  • 1 l vandens
  • 10 g krakmolo
  • 200 g cukraus
  • Cinamono pagal skonį
 

Gaminimas

 

Spanguoles virti vandenyje, kol suminkštės. Tada uogas nukošti, bet nuoviro neišpilti. Jo reikės vėliau. Spanguoles sutrinti, supilti portveiną, cukrų, cinamoną ir truputį nuoviro. Spanguoles vėl sudėti į puodą ir užpilti nuoviru, sumaišytu su krakmolu. Virti, nuolat maišant, ant mažos ugnies 5 minutes. Švediškas spanguolių padažas itin tinka prie paukštienos arba daržovių patiekalų. Taip pat galima patiekti su košėmis, pavyzdžiui, ryžių, ledais, sūriu ir blynais.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 234 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Raudonųjų serbentų padažas

 
  • 200 g raudonųjų serbentų
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Šaukštas sviesto
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Nedidelis svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Raudonuosius serbentus sutrinti ir sudėti į įkaitintą keptuvę, kuriame yra ištirpintas sviestas, sudėti smulkintą česnaką. Virti ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės ir atsiskleis česnako aromatas. Baigiant virti įdėti druskos, pipirų, Dižono garstyčių ir viską gerai išmaišyti. Saldiems patiekalams netinka, nes jo sudėtyje yra svogūnų ir garstyčių. Labiausiai tinka paukštienos ir kitos mėsos patiekalams gardinti.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 103 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Pomidorų padažas su migdolais

 
  • 400 g pomidorų
  • 100 g migdolų
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštelis balzaminio acto
  • Šaukštelis citrinų sulčių
  • Šaukštelis maltų paprikų
  • Druskos, aitriųjų paprikų dribsnių
 

Gaminimas

 

Pomidorus supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sausoje keptuvėje paskrudinti migdolus, sudėti pomidorus bei kitus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Viską gerai sutrinti, kol gausis vientisa masė. Tinka su įvairiais daržovių užkandžiais bei sumuštiniais. Tada įpilti aliejaus ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Padažas turi gautis kreminės konsistencijos.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 395 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Pesto padažas su pistacijomis

 
  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g pistacijų
  • 15 g mėtų
  • 25 g parmezano
  • 1,5 šaukštelio tarkuotų apelsinų žievelių
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Visas sudedamąsias dalis sutrinti elektriniu trintuvu. Pesto padažu galima pagardinti daržovių salotas, makaronus arba sumuštinius. Galima naudoti kaip padažą traškučiams.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 440 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

Spausdinti