Laiko trūkumas – ne priežastis valgyti nesveiką maistą. Visų gyvenime pasitaiko dienų, kai reikia skubėti. Tačiau būtent tada ypač svarbu sveikai maitintis, kad nepritrūktų energijos. 3 skanios idėjos pietums arba vakarienei, kurias galima paruošti vos per pusvalandį. Mažiau laiko prie puodų – daugiau maloniai veiklai ir poilsiui.

 

Marokietiška vištiena su abrikosais ir alyvuogėmis

 

"receptai"

  • 500 g vištienos krūtinėlių
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 50 g alyvuogių
  • Svogūnas
  • 180 g kuskuso
  • 250 ml vandens
  • 2 šaukštai kapotų migdolų arba kedrinių pinijų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, cinamono, kmynų, ciberžolės, imbiero pagal skonį
  • Kalendrų puošti
 

Gaminimas

 

Vištienos filė be kaulo supjaustyti ir lengvai pamušti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš kiekvienos pusės apkepti vištieną po 2 minutes. Paskui pakepinti svogūną su prieskoniais. Svogūnus sudėti į verdantį vandenį, taip pat abrikosus ir alyvuoges. Virti ant lėtos ugnies be dangčio 5 minutes. Sudėti kepintą vištieną ir troškinti dar 5 minutes. Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu. Po penkių minučių atsargiai išmaišyti šakute su riešutais. Į lėkštę dėti kuskuso, vištienos, viską pabarstyti smulkintais kalendrų lapeliais.

 

4 žmonėms

100 g apie 114 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

 

Jūros lydeka su troškintais špinatais ir pomidorais

 
  • 170 g jūros lydekos filė
  • 200 g špinatų
  • 1 – 2 pomidorai
  • Pusė svogūno
  • 3 šaukštai Dižono garstyčių
  • 3 šaukštai itališko padažo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį.
  • Aliejaus kepti
  • Citrinų puošti
 

Gaminimas

 

Žuvies filė patepti garstyčiomis ir itališku padažu, paskaninti druska ir pipirais, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 8 minutes arba kol bus visiškai iškepusi. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti smulkintą svogūną su garstyčiomis, sudėti pusę špinatų. Kai lapinės daržovės apvys, sudėti likusius špinatus, pjaustytus pomidorus, uždengti ir patroškinti dar 1 minutę. Viską gerai išmaišyti. Daržoves patiekti su žuvimi papuošti citrinos skiltelėmis.

 

4 žmonėms

100 g apie 112 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

 

Pikantiškos vištienos salotos su slyvomis ir avinžirniais

 
  • 400 g vištienos krūtinėlių
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • Slyva
  • Raudonasis svogūnas
  • 100 g salotų
  • 60 ml lieso graikiško jogurto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kario pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti vištieną, ištrintą druska, pipirais ir kariu iš abiejų pusių. Plėšytas salotas sumaišyti su kepta vištiena, smulkintais pomidorais, slyva, svogūnais bei konservuotais avinžirniais. Užpilti jogurtu.

 

4 žmonėms

100 g apie 137 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

Spausdinti