Vasarą nesinori ilgai būti virtuvėje, maišyti tešlą iš daugybės ingredientų, po to ilgai kepti karštoje orkaitėje. Tačiau tai nereiškia, kad šiuo metu negalima namuose pasigaminti saldumynų! Šį savaitgalį išbandykite lengvo ir burnoje tirpstančių pyragėlių su šilauogėmis arba uogų sluoksniuočio receptą.

 

Sūrio pyragėliai su šilauogėmis

 

"Mėlynių pyragas"

  • 300 g šilauogių
  • 200 g paprastų sausainių
  • 300 g grietinėlės (Filadelfijos, maskarponės) sūrio
  • 100 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • Citrina
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Mėlynių, mėtų puošti
 

Gaminimas

 

Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Tolygiai paskirstyti į formeles. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatiną užpilti pienu ir paruošti pagal instrukciją ant pakelio. Nulupti citrinos žievelę. Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, citrinos žievele, vanilės ekstraktu ir šilauogėmis. Želatiną pakaitinti, atvėsinti ir supilti į sūrio masę. Po to ją tolygiai paskirstyti ant sausainių pagrindo. Vėl padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti likusiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais.

 

100 ml apie 244 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

6 – 8 žmonėms

 

Uogų sluoksniuotis

 

"uogų sluoksniuotis"

  • 300 g uogų (braškių, aviečių, serbentų, šilauogių ir kt.)
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 100 g biskvito
  • 500 ml pieno
  • 70 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
 

Gaminimas

 

Pieną gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti miltus. Supilti karštą pieną ir gerai išmaišyti. Indą padėti ant ugnies ir virti maišant, kol sutirštės. Tada įdėti vanilės ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Maišyti, kol sviestas išsilydys. Indą uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Biskvitą smulkiai supjaustyti ir išmirkyti apelsinų sultyse. Uogas nuplauti, nusausinti, didesnes perpjauti pusiau. Ant šaldyto kremo dėti biskvito gabalėlius, tada uogas, tada vėl kremo. Paskutinis sluoksnis turi būti uogų. Sluoksniuotį atšaldyti šaldytuve.

 

100 ml apie 147 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

2 – 3 žmonėms

Spausdinti