• 225 g šviežių arba šaldytų uogų
  • 750 g natūralaus jogurto
  • 3 šaukštai želatinos miltelių
  • 3 šaukštai cukraus

Gaminimas

 

Uogas pavirti 5 minutes puode su 100 ml vandens. Jeigu uogos šaldytos, prieš tai jų atšildyti nereikia.

 

2 šaukštus želatinos ištirpinti 3 šaukštuose šilto vandens. Maišant pakaitinti ant vidutinės ugnies, bet neužvirinti. Palikti atvėsti. Ištirpusią želatiną sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.

 

Masę sukrėsti į 6 stiklines ir palikti šaldytuve pusei valandos. Likusią želatiną užpilti 2 šaukštais šilto vandens. Kai išbrinks, sumaišyti su uogomis. Uždėti ant jogurtinės želė viršaus, stiklines uždengti ir vėl įdėti į šaldytuvą. Laikyti, kol sustings.

 

100 g apie 89 kcal

Spausdinti