Datulinės palmės yra seniausi pasaulyje kultivuojami medžiai. Šiaurės Afrikos šalyse saldžius vaisius vedančios palmės auginamos jau 8000 metų. Datulės labai turtingas kalio šaltinis. Taip pat jose gausu geležies, niacino, vitamino B12 ir būtinų organizmui skaidulų. Pagal sultingumą datulės skirstomos į tris grupes – minkštos, pusiau minkštos ir džiovintos. Prekiaujama daugiausiai pusiau minkštomis šviežiomis datulėmis.

 

12 vidutinio dydžio arba pusė puodelio datulių turi 275 kalorijų. Vieni saldžiausių pasaulyje vaisių turi daugiau kalorijų negu toks pats kiekis kitos rūšies vaisių. 12 datulių būtų 650 mikrogramų kalio – tai daug didesnis kiekis negu tokiuose visiems žinomuose kalio šaltiniuose kaip bananai ar apelsinai. Keista, bet datulėse, kitaip nei daugumoje kitų vaisių, nėra vitamino C.

 

Datulėse yra labai daug cukraus, todėl pavalgius šių vaisių rekomenduojama išsivalyti dantis, kad neatsirastų ėduonies. Kai kuriems žmonėms datulės gali sukelti migrenos priepuolius. Datulių nerekomenduojama vartoti žmonėms, kurie gydosi nuo depresijos, nes vaisiuose esančios medžiagos gali slopinti veikliąsias vaistų medžiagas ir kelti spaudimą. Dėl šių priežasčių datules reikėtų vartoti saikingai.