• 750 g otų, jūrų ešerių ar lašišų filė
  • 3 citrinos
  • 1–2 aitriosios raudonos paprikos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Garnyrui:

  • 4–5 pomidorai
  • Avokadas
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai šviežių kalendrų lapelių

 

Gaminimas

Žuvų filė supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinų sultimis. Palikti 1 val. pasimarinuoti. Tuo metu paruošti garnyrą. Pomidorus, avokadą nulupti, išskaptuoti minkštimus ir supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus garnyrui skirtus ingredientus. Žuvį pagardinti druska ir smulkinta paprika (sėklas išimti). Apšlakstyti aliejumi ir padėti į šaldytuvą 15–30 min. Garnyrą dėti atskirai arba pilti ant žuvies. Patiekti papuošus smulkintais kalendrų lapeliais.



Spausdinti