Transpersonalinė psichologija – gydo ir augina

A,Silhouete,Of,A,Man,With,Rays,Of,Light,Emanating

Transpersonalinė psichologija vadinama ketvirtąja psichologijos kryptimi, padedančia integruoti dvasinius išgyvenimus, spręsti gilias egzistencines krizes ir siekti gilesnio savęs pažinimo. Ji …

Gėdos jausmo anatomija

Illustration,Of,Man,Burying,Head,Under,The,Ground,,Surreal,Fear

Gėda – vienas nemaloniausių jausmų, pažįstamų kiekvienam neurotipiniam žmogui ir net kai kuriems gyvūnams, pavyzdžiui, šunims. Šis jausmas pradeda formuotis …

Ekologinis nerimas

Stressed,Hispanic,Woman,With,A,Megaphone,Asking,Big,Companies,To

Ekologinis nerimas – gana nauja nerimo rūšis, tačiau ji būdinga vis didesnei populiacijos daliai. Dar prieš penkerius metus Didžiojoje Britanijoje …

Moralinės krizės amžius

3d,Isometric,Flat,Vector,Conceptual,Illustration,Of,Right,Or,Wrong

Gyvename laikais, kai laisvės daugiau nei bet kada anksčiau, tačiau susitarti, kas teisinga, darosi vis sunkiau. „Mano tiesa“ dažnai nustelbia …

Aukštų aguonų sindromas

Red,Poppy,Flowers,With,Black,And,White,Background

Aukštų aguonų sindromas susijęs su nusivylimu, atstūmimu ir nuvertinimu, tačiau atspindi ne sėkmės lydimo žmogaus vertę, o aplinkinių reakciją ir …

Mažiau, bet geriau

Happy,Woman,Stretching,With,Pillow,In,Bed,On,A,Sunny

Minimalizmas šiandien atrodo kaip estetinė kryptis – šviesus interjeras, tušti stalai, keli kruopščiai parinkti daiktai. Tačiau iš tiesų tai gerokai …

Maži vaikai (ne)meluoja?

ChatGPT Image 2026-05-19 09_53_14

„Mama, aš to nedariau“ – frazė, kuri akimirksniu sukelia nerimą ir abejonę. Ar vaikas jau išmoko meluoti, ar tiesiog dar …

Juoda katė ar auksaspalvis retriveris?  

A,Golden,Retriever,And,A,Tabby,Cat,Playing,Together,In

Virtualioje erdvėje išpopuliarėjo šmaikštus asmenybių palyginimas: introvertiški, paslaptingi ir atsargesni žmonės prilyginami juodoms katėms, o ekstravertiški, atviri ir linkę įtikti …

Maži ritualai kuria didelę prasmę

Close-up,Of,A,Pink,Coffee,Cup,With,Pink,Tulips,,Candle,

Kartais didžiausi pokyčiai prasideda ne nuo ryškių sprendimų, o nuo vos pastebimų kasdienybės detalių. Nuo to, kaip pradedate rytą, kokią …

Vaikantis svajonių gyvenimą…

Positive,Psychology,As,Focus,On,Well,Being,Attitude,Tiny,Person

Vieniems svajonių gyvenimas – tai ramūs rytai su kava terasoje, kitiems – nuolat sukrautas lagaminas, darbas be griežtų ribų ir …

Ar gyvenate savo gyvenimą?

Young,Man,Traveller,With,Backpack,Watching,Sunset

Ar tai, ką šiandien darote, iš tiesų pasirinkote patys? O gal sprendimus – studijas, darbą, santykius, net gyvenimo tempą – …

Mano PrieKavos.lt