Rabarbarai – daugiamečiai augalai, vertinami dėl sultingų, rūgštoko skonio stiebų, plačiai naudojamų įvairiems patiekalams gaminti. Jie itin populiarūs desertų ir …
Tema: receptai
Vasara stiklinėje – gaivinantys gėrimai
Karštomis dienomis norisi atsigaivinti. Vietoj pirktinių vaisvandenių siūlome pasukti kitu keliu – link naminių gėrimų, kurie atgaivina, džiugina akį ir …
Vasaros skonis – desertai su šviežiomis uogomis
Vasara mums dovanoja ne vien saulę, šilumą, gamtos grožį, bet ir įvairiausių sodo gėrybių. Prisisotinus šių natūralių gardumynų, norisi juos …
Smidrai – naujas kulinarinis atradimas
Smidrai – virtuvės delikatesas, juk subtilus skonis ir traškumas žavi gurmanus visame pasaulyje. Nuo klasikinių iki išradingų patiekalų – jie …
Kruopos, maitinančios pusę pasaulio
Daugelis tautų mėgsta ryžius, juos valgo ne tik kaip garnyrą, tačiau ir kaip pagrindinį patiekalą. Šios kruopos skanaujamos ir mūsų …
Kreminių sriubų magija
Kai norisi jaukumo, niekas neprilygsta dubeniui gardžios šiltos kreminės sriubos. Švelni tekstūra, gilus skonis bei šlakelis improvizacijos ir sriuba gali …
Nuo pyrago iki putėsių: bananų saldusis amplua
Bananai – ne tik puikus užkandis ar energijos šaltinis, bet ir universalus ingredientas, iš kurio gimsta kvapnūs, švelnūs ir širdžiai …
Kvapnieji pankoliai
Patyrusių daržininkų lysvėse jau puikuojasi liauni pankolių sodinukai. Šviežiu šių daržovių derliumi mėgautis bus galima nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio. …
5 idėjos lengvai ir gardžiai vakarienei
Po ilgos dienos norisi kažko paprasto, sykiu ir gardaus. Vakarienė neturi būti sudėtinga ar trukti valandų valandas virtuvėje – kartais …
Avižos deserte? Tikrai taip!
Avižos seniai išsikovojo savo vietą pusryčių lėkštėje. Tačiau jos puikiai tinka ir desertams – tiek kasdieniams, tiek šventiniams. Subtilaus riešutinio …
Gurmaniškoji elniena
Mėgta ir vertinta Lietuvos didikų, sovietmečiu praradusi populiarumą ir pasitikėjimą, žvėriena vėl grįžta ant lietuvių stalo. Laukinių žvėrių, ypač elnių, …
Jūros dovana – kalmarai
Mitybos specialistų teigimu, 3–4 kartus per savaitę valgiaraštį verta paįvairinti patiekalais, paruoštais iš žuvies ir kitų jūrų produktų. Tam puikiai …
Saldus vaikystės prisiminimas – sutirštintas pienas
Daugelis su nostalgija prisimena itin sodrų ir saldų sutirštinto pieno skonį. Juo prieš kelis dešimtmečius buvo įprasta gardinti ne tik …
Takų vakarėlis
Takai – vieni žinomiausių ir universaliausių Meksikos virtuvės patiekalų. Juos galima įdaryti mėsa, žuvimi, daržovėmis, sūriu, net kažkuo saldžiu… Paprasti, …
Natūraliai saldu…
Pasinerkime į saldų desertų pasaulį be jokio cukraus! Vietoj jo – gamtos dovanojamas saldumas: medus, datulės, klevų sirupas, stevija… Šie …
Visa tiesa apie lydytą sūrį
Sūris – vienas populiariausių produktų. Jo rūšių tiek daug, kad mėgstamiausią gali išsirinkti kiekvienas. O ar sveika valgyti sūrį, galima …
Keptas sūris – atsispirti neįmanoma!
Traški plutelė, tirpstantis vidus ir žodžiais nenusakoma skonių gama… Taip galima apibūdinti vieną didžiausių gastronominių malonumų – keptą sūrį. Išbandykime …
Citrusų karaliai – greipfrutai
Greipfrutai – egzotiški citrusiniai vaisiai, kilę iš Karibų regiono. Šiuo metu plačiai auginami visame pasaulyje. Pasižymi išskirtiniu skoniu – gaiviu, …
Atostogomis kvepiantys desertai
Kai lietuviškas dangus apsiniaukęs, o kasdienybė prašosi šlakelio egzotikos, į pagalbą atskuba atogrąžų desertai! Šie saldūs malonumai nukels į baltų …
Vieno puodo stebuklai
Greičiausiai ne kartą svajojote, kad po gardžių pietų ar vakarienės nereikėtų plauti kalno indų? Tam verta išbandyti vieno puodo receptus. …
Detoksikuojantys desertai: pasilepinti be sąžinės graužaties
Kas sakė, kad organizmo detoksikavimas turi būti nuobodus ir neskanus? Pamirškime standartinius žaliuosius kokteilius – laikas mėgautis desertais, kurie ne …
Pavasariški skoniai. Ką gaminti iš pirmojo derliaus?
Kai saulė ima šildyti stipriau, o daržų lysvės nusidažo šviežia žaluma, į virtuvę grįžta lengvumas, spalvos ir švelnūs skonio potėpiai. …
Burnotis – daugiau nei sodo puošmena
Burnotis – nepelnytai užmirštas, itin vertingas augalas, galimai saugantis nuo šimto ligų. Senovėje laikytas nemirtingumo simboliu, tačiau ilgainiui prarado šlovę …
Desertai be glitimo tinka visiems!
Pasilepinti saldžiu kąsneliu po pietų mėgsta daugelis. Tačiau tiems, kurie netoleruoja glitimo, desertai gali tapti tikru iššūkiu. Laimei, šiandien sukurta …