Įprastai kiekvienuose namuose galima rasti bent vieną stiklainiuką uogienės. Tai ne tik tobulas pagardas blynams, bet ir puikus nesudėtingai paruošiamų …
Tema: receptai
Ikrai – sveikatai palankus delikatesas
Ikrai – vienas seniausių delikatesų pasaulyje. Dėl maistinės vertės ir išskirtinio skonio buvo vertinami dar antikos laikais, o šiandien yra …
Sotūs bulvių patiekalai
Bulvės, auginamos 125-iose pasaulio šalyse, – viena populiariausių šakninių daržovių. Nieko nuostabaus, nes tai universalus ingredientas, tinkantis įvairiausiems patiekalams gaminti. …
Idėjos vėlyviems pusryčiams
Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis, ne tik suteikiantis energijos, bet ir pakeliantis nuotaiką. Ypač tuomet, kai galima valgyti neskubant, gardžiuojantis …
Mažas tobulas malonumas – vieno kąsnio desertai
Sakoma, gero reikia po truputį. Taip ir su vieno kąsnio desertais. Tobulai gražūs, idealiai tinkantys įvairioms šventėms ar draugų, kolegų …
Šaltymečio pažiba – lapiniai kopūstai
Nors lapiniai kopūstai (kale) šiuolaikinėje kulinarijoje išpopuliarėjo neseniai, juos žmonės augino ir noriai valgė dar antikos laikais. Ir ne be priežasties. …
Vertinga ir ekologiška triušiena
Triušiena – viena liesiausių mėsos rūšių. Puikiai tinka vaikams ir alergiškiems asmenims. Iš triušienos galima pagaminti įvairiausių patiekalų – nuo …
Šiurpiai gardus Helovino meniu
Artėja šiurpiausia metų šventė – Helovinas. Jeigu jau prisijaukinote (ar bent jau bandote) šią amerikietišką tradiciją ir ketinate organizuoti šiurpnakčio …
Sveiki ir gardūs žuvies patiekalai
Sveikatos specialistai primena, kad mėsą dažniau reikėtų keisti žuvimi. Tai itin vertingas baltymų ir kitų organizmui būtinų maistinių medžiagų šaltinis. …
Rafinuotai gardūs prancūziški desertai
Saldumynus atskirai maisto kategorijai priskyrė Prancūzijos karalius Liudvikas XIV. Būtent jo dėka gimė tradicija nuo stalo nurinkus pietų indus pasivaišinti …
Kepenėlės. Kuo naudingos ir kaip paruošti?
Vieni paukščių ir galvijų kepenų vengia dėl skonio, kiti įsitikinę, kad jose kaupiasi toksinai. Visgi sveiko gyvulio ar paukščio kepenys …
Sveika ir gardi kalakutiena
Populiariausia paukštienos rūšis tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje – vištiena. Visgi norintiems paįvairinti meniu verta bent kartą per savaitę paskanauti …
Maloniai aštrūs ir šildantys patiekalai
Už lango pučiant vis žvarbesniam vėjui ir dangų temdant lietingiems debesims, norisi šilumą suteikiančio maisto. Neabejotinai tokie yra aštrūs patiekalai. …
Ryškiaspalviai moliūgų skanėstai
Moliūgas – viena vertingiausių rudens daržovių. Ne tik labai maistingas, bet ir pasižymi maloniu subtiliu skoniu, leidžiančiu naudoti tiek pagrindiniams …
Sveikatai palankūs desertai
Stengiantis sveikai maitintis desertų įprastai atsisakoma. Juose daug cukraus ir kitų organizmui nenaudingų priedų. Tačiau jeigu saldėsius gaminsitės patys, jie …
Sorgai – menkai pažįstami, bet vertingi
Vargu ar daug lietuvių podėliuose laiko maišelį sorgų kruopų ar miltų. Šiaurės regiono gyventojams šis grūdinis augalas menkai pažįstamas. Visgi …
Lyg aksomas švelni rikota
Itališkas sūris rikota jau seniai užkariavęs lietuvių širdis (o gal tiksliau skonio receptorius). Švelniai kreminei tekstūrai tiesiog neįmanoma atsispirti. Dažnai …
Saldumynai be cukraus
Vieni cukrų riboja dėl sveikatos problemų, antri norėdami sulieknėti, treti tiesiog supranta, kad jo perteklius žalingas. Bet kuriuo atveju tenka …
Sveika ir skanu – daržovių apkepai
Ruduo dosnus sezoninių daržovių. Dažnas jų savo darže užsiaugina tiek, kad nė nežino, kur dėti. Tokiu atveju pats metas išbandyti …
Majonezas – nuteisti ar išteisinti?
Riebus, sotus ir kaloringas – toks yra milijonų žmonių visame pasaulyje dievinamas majonezas. Šis padažas vartojamas kasdien, nes pagerina kone …
Kakava – daugiau nei desertų priedas
Kakavos pupeles pasauliui padovanojo paslaptingoji majų civilizacija. XVI a. ispanų užkariautojai iš Centrinės Amerikos kakavą atvežė į Europą, kur ši …
Maloniai trapūs sluoksniuotos tešlos desertai
Sluoksniuota tešla – puikus pagrindas tobuliems, burnoje tirpstantiems desertams. Lengva, maloniai trapi, leidžianti eksperimentuoti ir tarpusavyje derinti skirtingiausius ingredientus. Siūlome …
Karališkas ingredientas – lašiša
Lašiša – viena vertingiausių žuvų. Ne tik itin maistinga, bet ir labai gardi. Beje, ryškiausiai jos skonis atsispindi vartojant termiškai …
Maistingi ir gardūs troškiniai
Troškiniai – puikus maistas rudeniui. Jie sotūs, maistingi, šildo kūną ir sielą. Be to, paprasta paruošti – galima naudoti kone …