Asparagus officinalis – toks oficialus lotyniškas smidrų, liaudyje dar vadinamų šparagais, pavadinimas. Smidrai populiarūs visame pasaulyje. Vieni juos mėgsta dėl …
Tema: receptai
Virtuvėje – Artimųjų Rytų dvelksmas
Artimųjų Rytų virtuvė – kvapnių prieskonių, autentiškų ingredientų ir šimtmečiais puoselėtų tradicijų derinys. Šio regiono patiekalai garsėja ne tik išskirtiniu …
Naminiai kebabai… Ar gali būti geriau?
Daugelis nežino, bet kebabai buvo pirmasis greitojo maisto patiekalas. Kilę iš Vidurio Rytų ir Pietų Azijos virtuvių, 1970-aisiais pradėjo plisti …
Pavasariu alsuojantys desertai su mačia
Mačia žmonių širdis užkariavo jau prieš kelis šimtmečius, o šiandien populiari kaip niekada. Iš Japonijos kilusi arbata tinka ne tik …
Kodėl verta valgyti razinų?
Turbūt nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs razinų. Tiesa, vieni jas dievina, o kiti tiesiog pakęsti negali. Visgi džiovintos vynuogės dažnai …
Mėsainiai – ne vien užkandinėse
Mėsainiai laikomi nesveiku maistu. Tai tikrų tikriausia tiesa, kai kalbama apie greitojo maisto užkandines. Visgi šį patiekalą galima pasigaminti namuose …
Vaikyste kvepiančios naminės bandelės
Vienas gardžiausių vaikystės skanėstų – namie keptos bandelės. Jomis kvepėdavo visi močiutės namai… Kviečiame prisiminti jaukią vaikystės pasaką ir patiems …
Naudingiausia iš visų – žalioji arbata
Sveikatos priežiūros specialistai, mitybos ekspertai, net sporto treneriai ragina dažniau mėgautis kokybiška žaliąja arbata. Mat tai ne tik aromatingas gėrimas, …
Prisiminti vasarą: desertai su šaldytomis uogomis
Šaldytos uogos – puikus būdas mėgautis vasaros skoniais visus metus! Jos ne tik išlaiko maistines medžiagas, bet ir suteikia gaivumo, …
Visų mėgstamas pomidorų padažas
„Architektas savo klaidas slepia gražindamas pastato fasadą, o virėjas – tobulindamas padažą“, – sako prancūzų patarlė. Visgi kartais būtent padažas …
Egzotiškas ingredientas – kokosų pienas
Tirštas, kreminės tekstūros, subtiliai salsvas kokosų pienas nuo seno populiarus Azijos, Karibų ir Pietų Amerikos virtuvėse. Naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams …
Mikrožalumynai – šviežuma visais metų laikais
Šaltasis metų laikas Lietuvoje ne itin palankus mėgstantiems šviežius žalumynus. Iš egzotiškų šalių įvežami vaisiai ir daržovės nepasižymi didele maistine …
Augaliniai desertai – ne tik veganams
Augalinė mityba tampa vis populiaresnė. Tad kodėl neišbandžius veganiškų desertų? Juk jie tinka absoliučiai visiems, dovanoja dar neatrastų skonių ir …
Paprasta ir gardu – tarkuotų bulvių patiekalai
Bulvių patiekalai – lietuvių vieni mėgstamiausių. Tai sotus, komforto teikiantis maistas, puikiai tinkantis šaltoms žiemos dienoms. Ką gardaus galima pagaminti …
Saldžios ir šiek tiek paslaptingos figos
Medumi kvepiančios figos – itin sveikas vaisius. Apie jų naudą rašė pats graikų filosofas Aristotelis, o pasaulyje šiuo metu populiarėja …
Greiti pusryčiai užimtoms dienoms
Mitybos specialistai dažnai primena, kad pusryčiai – vienas svarbiausių dienos valgių, todėl jų praleisti nevalia. Deja, daug žmonių nepaiso šių …
Šokoladiniai desertai – atsispirti neįmanoma!
Šokoladas savo giliu skoniu, intensyviu aromatu ir švelnia tekstūra keri jau šimtus metų. Senosios civilizacijos skystą šokoladą laikė dievišku gėrimu …
Pupelės – augalinis baltymų šaltinis
Nors baltymų, skaidulų ir kitų gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų kupinas pupeles žmonės pradėjo auginti ir vartoti prieš tūkstančius metų, sveikatai …
Maistinga ir gardu – patiekalai su upėtakiais
Upėtakiai – viena populiariausių žuvų. Vertinama dėl subtilaus skonio ir didelio maistingumo. Šią žuvį galima ruošti įvairiausiais būdais ir derinti …
Krevetės – naudingos, jei vartojamos saikingai
Pasaulyje kasmet sugaunama apie 4,6 mln. tonų krevečių. Šių vėžiagyvių išskirtinis skonis ir struktūra praturtina įvairių šalių nacionalines virtuves. Nors …
Apsalti verčiantys desertai su medumi
Medus – tūkstantmečius vartojamas desertas iš gamtos. Ar žinojote, kad jis niekada nesugenda? Archeologai senovinėse kapavietėse aptiko medaus, kuriam jau …
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Griliažo istorija siekia XVII a. Prancūziją, kai konditeris Clémentas Jaluzotas išrado šį saldumyną, gaminamą iš karamelizuoto cukraus ir riešutų. Iš …
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai
Kopūstai – viena mėgstamiausių lietuviškų daržovių. Kartais net sakoma, kad šaltasis sezonas be jų neįsivaizduojamas: verdamos sriubos, gaminami troškiniai ir …
Koldūnų įvairovė – tarp tradicijų ir naujų skonių
Koldūnų kilmė siejama su senovės Azija. Tačiau jie taip pat turi ilgą ir turtingą istoriją Europoje, kur skirtingos kultūros sukūrė …