Greičiausiai ne kartą svajojote, kad po gardžių pietų ar vakarienės nereikėtų plauti kalno indų? Tam verta išbandyti vieno puodo receptus. …
Tema: receptai
Detoksikuojantys desertai: pasilepinti be sąžinės graužaties
Kas sakė, kad organizmo detoksikavimas turi būti nuobodus ir neskanus? Pamirškime standartinius žaliuosius kokteilius – laikas mėgautis desertais, kurie ne …
Pavasariški skoniai. Ką gaminti iš pirmojo derliaus?
Kai saulė ima šildyti stipriau, o daržų lysvės nusidažo šviežia žaluma, į virtuvę grįžta lengvumas, spalvos ir švelnūs skonio potėpiai. …
Burnotis – daugiau nei sodo puošmena
Burnotis – nepelnytai užmirštas, itin vertingas augalas, galimai saugantis nuo šimto ligų. Senovėje laikytas nemirtingumo simboliu, tačiau ilgainiui prarado šlovę …
Desertai be glitimo tinka visiems!
Pasilepinti saldžiu kąsneliu po pietų mėgsta daugelis. Tačiau tiems, kurie netoleruoja glitimo, desertai gali tapti tikru iššūkiu. Laimei, šiandien sukurta …
Dilgėlės – supermaistas iš patvorio
Dažnai manoma, kad supermaisto kategorijai priskiriami produktai turi būti brangūs, gal net sunkiai prieinami, atkeliavę iš tolimųjų kraštų. Mitas! Vienas …
Patiekalai su imbieru. Sveika ir skanu!
Imbieras – vienas populiariausių prieskonių pasaulyje. Nieko keisto, juk ne tik suteikia patiekalams pikantiškumo, bet ir turi sveikatai naudingų savybių: …
Pudingas – lengvas ir švelnus
Pudingai Europoje gaminti dar viduramžiais. Tiesa, iš pradžių juos ruošė iš mėsos, riebalų, kruopų, net kraujo. Tik vėliau tapo desertais. …
Salotų lapai naudingi ne tik lieknėjant
Pavasaris – šviežių žalumynų metas. O žaliausi iš jų – salotų lapai. Jie ne tik leidžia mėgautis taip išsiilgta traškia …
Pavasario žiedų įkvėpti desertai
Pavasarį gamta puošiasi įspūdingais žiedais. Kodėl jais nepagardinus desertų? Valgomi žiedai konditerinius gaminius pavers ne tik ypač gardžiais, bet ir …
Paštetų magija: nuo klasikos iki netikėtų skonių
Paštetas – virtuvės stebuklas. Jis gali būti lengvas ir kreminis, sodrus ir intensyvaus skonio, pagamintas iš mėsos arba net vegetariškas. …
Citrinos ne tik limonadui
Citrusinių vaisių aromatas – vienas mėgstamiausių pasaulyje. Su natūraliomis citrinomis ar jų kvapiosiomis medžiagomis gaminami limonadai, saldainiai, įvairūs padažai, desertai. …
Pavasario sriubos – maistingos, lengvos ir gardžios
Šylant orams vieni nori atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, kiti tiesiog natūraliai dairosi lengvesnio maisto nei žiemą. Abiem atvejais puikus pasirinkimas …
Paprasta ir gardu – desertai be kepimo
Naminiai desertai – tai, apie ką svajoja kiekvienas smaližius. Deja, dažnai jiems gaminti pritrūksta laiko. Todėl šįkart dalinamės tokiais skanėstų …
Sveikatai palankios, bet ne visų mėgstamos kalendros
Daugelis vaistinių augalų, turinčių stiprų kvapą, dažnai vartojami kulinarijoje, tačiau nemažai jų turi ir gydomųjų savybių. Šįkart aptarkime kalendrą – …
Karščiausios maisto mados tendencijos
Mados būdingos ne tik garderobui ar interjerui, bet ir maisto gamybai. Kokios tendencijos vyrauja šioje srityje? Atsižvelgdami į naujausias maisto …
Karvių pienas – naudingas ar žalingas?
Nors vis pasigirsta neigiamos informacijos apie karvių pieno poveikį žmogaus organizmui, iš tiesų gydytojų ir mitybos specialistų teigimu, jis yra …
Virtuvėje – burokėlių puota!
Virti burokėliai ne tik suteikia patiekalams ryškų atspalvį, bet ir pasižymi saldžiu švelniu skoniu bei daugybe naudingų maistinių savybių. Nuo …
Skanūs ir pigūs desertai
Maisto produktų kainos auga kaip ant mielių, todėl dažnas pradeda taupyti ir atsisako nebūtinų pirkinių, tarp jų ir desertų. Visgi …
Pavasario delikatesas – smidrai
Asparagus officinalis – toks oficialus lotyniškas smidrų, liaudyje dar vadinamų šparagais, pavadinimas. Smidrai populiarūs visame pasaulyje. Vieni juos mėgsta dėl …
Virtuvėje – Artimųjų Rytų dvelksmas
Artimųjų Rytų virtuvė – kvapnių prieskonių, autentiškų ingredientų ir šimtmečiais puoselėtų tradicijų derinys. Šio regiono patiekalai garsėja ne tik išskirtiniu …
Naminiai kebabai… Ar gali būti geriau?
Daugelis nežino, bet kebabai buvo pirmasis greitojo maisto patiekalas. Kilę iš Vidurio Rytų ir Pietų Azijos virtuvių, 1970-aisiais pradėjo plisti …
Pavasariu alsuojantys desertai su mačia
Mačia žmonių širdis užkariavo jau prieš kelis šimtmečius, o šiandien populiari kaip niekada. Iš Japonijos kilusi arbata tinka ne tik …
Kodėl verta valgyti razinų?
Turbūt nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs razinų. Tiesa, vieni jas dievina, o kiti tiesiog pakęsti negali. Visgi džiovintos vynuogės dažnai …