Žiupsnelis cinamono gali beveik kiekvieną patiekalą paversti šedevru! Jis tinka ir į sriubą ir į vanilinį pudingą. Ar gali būti, kas geriau šaltais rudens vakarais gali būti, jei ne viliojančiu cinamono aromatu kvepiantys namai?

 

Cinamonu kvepianti moliūgų sriuba

 

moliugu sriuba

  • 500 g moliūgo
  • 1,25 ml daržovių sultinio
  • 1,5 šaukštelio cinamono
  • Šaukštas medaus
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • 60 g grietinėlės arba natūralaus jogurto
  • 1 – 2 šaukšteliai maltų, raudonų paprikų
  • Skrudintų moliūgų sėklų pagal skonį
  • Druskos, kvapiųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Supjaustyti moliūgą be sėklų. Sumaišyti su cinamonu, druska, alyvuogių aliejumi. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pakepinti orkaitėje, kol suminkštės ir apskrus (apie 1 val.). Kai atvės išskobti minkštimą ir sutrinti. Į verdantį sultinį sudėti moliūgų piurė, medaus, cinamono, maltų, raudonų paprikų ir kitų prieskonių. Virti ant lėtos ugnies 15 – 20 minučių. pagardinti grietinėle, sumaišyta su puse šaukštelio cinamono ir skrudintomis sausoje keptuvėje moliūgų sėklomis.

 

100 g apie 48 kcal

Paruošimo laikas: 1 val. 45 min

4 porcijų

   

Vanilinis pudingas su cinamonu

desertas

  • 120 ml lieso pieno
  • 120 ml graikiško jogurto
  • 3 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
  • Šaukštas medaus
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio malto cinamono
  • Slyvų ir riešutų puošti
 

Gaminimas

 

Visus ingredientus, išskyrus skirtus puošti, suplakti ir atvėsinti šaldytuve. Po 45 minučių dar kartą išplakti, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų. Palikti šaldytuve 7 – 8 valandas arba per naktį. Ant viršaus uždėti riešutų ir šviežių ar šiek tiek apvirtų slyvų.

 

100 g apie 156 kcal

Paruošimo laikas: 50 min

2 porcijos

Spausdinti