Idealiausi vasaros pietūs ar užkandžiai – šviežių vaisių ir daržovių (arbūzų, citrusinių vaisių ir cukinijų) salotos. Jos ne tik suteikia sotumo jausmą, papildo organizmą vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis, bet ir vėsina karštą vasaros dieną.

 

Arbūzų ir fetos salotos

 
  • 154 g arbūzo
  • 38 g fetos
  • 15 g raudonojo svogūno
  • Šlakelis balzaminio acto

Gaminimas

 

Arbūzo minkštimą supjaustyti kubeliais. Sudėti didžiąją dalį plonai supjaustytų svogūno žiedų ir sutrupintą fetą. Ant viršaus uždėti likusius svogūnus ir pašlakstyti balzaminiu actu.

 

100 g apie 73 kcal

 

Citrusinių vaisių salotos

 
  • Greipfrutas
  • Apelsinas
  • 2 šaukštai medaus
  • Pora šviežių mėtos lapelių

Gaminimas

 

Nulupti greipfrutą ir apelsiną. Taip pat nulupti nuo skiltelių baltą žievelę, kad liktų tik minkštoji dalis. Vaisius sumaišyti su skystu medumi ir papuošti mėtos lapeliais.

 

100 g apie 75 kcal

 

Salotos iš cukinijos

 
  • Nedidelė cukinija
  • Pusė citrinos
  • 1 – 5 skiltelės česnako
  • Truputį šviežių petražolių
  • 15 ml aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Nulupti citrinos žievelę. Cukiniją nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonai griežinėliais. Griežinėlius supjaustyti į juosteles. Į keptuvę įpilti aliejaus ir pakepinti smulkintą česnaką. Tada sudėti cukiniją ir išspausti pusę citrinos sulčių. Kepti, maišant apie 4 – 6 minutes, kol cukinija suminkštės. Tada cukiniją sudėti į salotinę, įdėti druskos ir išmaišyti, pabarstyti smulkinta citrinos žievele, papuošti petražolėmis.

 

100 g apie 57 kcal

Spausdinti