Tunas – žuvis, turtinga omega 3 riebiųjų rūgščių. Tačiau konservuojant nemažai jų prarandama. Žalioje žuvyje, daržovėse ir pilno grūdo makaronuose daug vertingų vitaminų ir skaidulų. Tuno patiekalai nekaloringi, todėl gali mažinti cholesterolio lygį kraujyje.

 

  • 500 g tuno
  • 30 ml sojų padažo, kuriame mažiau druskos
  • 30 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 15 ml sezamų arba rapsų aliejaus
  • Pusė raudonos paprikos
  • Morka
  • 4 laiškiniai svogūnai
  • 30 g kalendros lapelių
  • 80 šparaginių pupelių
  • Skiltelė česnako
  • 200 g pilno grūdo makaronų
  • malto imbiero pagal skonį
  • salotų puošti

Gaminimas

 

Tuną supjaustyti, užpilti žaliųjų citrinų sultimis, pabarstyti smulkintų kalendros lapelių ir palikti marinuotis 2 valandoms. Išvirti makaronus. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkiai supjaustytą morką, papriką ir šparagines pupeles. Kepti apie 2 minutes. Tada sudėti išspaustą česnaką ir smulkintus svogūnus. Pakepti dar minutę. Supilti sojos padažą, sudėti tuną, prieskonius ir kepti, kol suminkštės. Patiekti su makaronais. Papuošti salotų lapais.

 

100 g apie 128 kcal

Paruošimo laikas: 2 val. 30 min.

4 porcijų

Spausdinti