• 500 g rabarbarų
  • 500 g grietinėlės
  • 4 kiaušiniai
  • Pusės citrinos sulčių
  • 4 šaukštai granatų sirupo
  • 250 g cukraus
  • 80 g miltų 
  • 20 g krakmolo
  • 20 g želatinos
  • Žiupsnelis druskos
  • Pakelis vanilinio cukraus
  • Pistacijų papuošimui

Gaminimas

 

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Iš kiaušinių, 100 g cukraus, miltų, krakmolo ir žiupsnelio druskos išminkyti tešlą. Supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti maždaug 35 minutes.

 

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Po to puode juos sumaišyti su 150 g cukraus, sirupu ir citrinos sultimis. Masę virinti 7 minutes, paskui sutrinti. Želatiną pamerkti į vandenį, kad išbrinktų. Paskui želatiną šiek tiek pašildyti, kad ištirptų ir sudėti prie rabarbarų. Kai masė pradės tirštėti, sukrėsti grietinėlę ir vanilinį cukrų.

 

Ant biskvito viršaus užtepti putėsių ir padėti į šaldytuvą 3 valandoms. Torto gabalėlius papuošti rabarbarų gabalėliais ir kapotomis pistacijomis.

 

100 g apie 320 kcal

Spausdinti