Vegetariška Tibeto jogų dieta skirta, norintiems numesti svorio ir geriau jaustis. Sakoma, kad septynių dienų Tibeto dieta atjaunina iš išvalo organizmą. Laikantis šios dietos galima vartoti vegetariškus ir pieno produktus. Iš mitybos reiktų išbraukti mėsą, žuvį ir kiaušinius. Vietoj jų rinktis augalinius produktus: daržoves, vaisius, pupas, riešutus, sėklas.

 

Maistą svarbu valgyti lėtai ir mažomis porcijomis. Maistas gali būti žalias arba virtas, kartais virtas garuose. Laikantis dietos reikia riboti gėrimų vartojimą. Po Tibeto dietos savaitės gyvulinius produktus pradėti vartoti palaipsniui: iš pradžių nedidelį kiekį. Rekomenduojama dietos laikytis kartą per kelis mėnesius.

 

Tibeto dietos planas

 

Pirmadienis

 

Pusryčiai: puodelis (240 ml) lieso pieno, neskaldytų grūdų skrebutis.

 

Pietūs: 150 g virtų pupų, 200 g daržovių salotų, žaliasis obuolys arba apelsinas.

 

Vakarienė: 250 g kopūstų salotų su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, 150 g vaisių, puodelis vaistažolių arbatos.

 

Antradienis

 

Pusryčiai: puodelis vaistažolių arbatos su medumi, didelis obuolys.

 

Pietūs: lęšių ir dažovių salotos, 240 g lieso jogurto, 2 neskaldytų grūdų skrebučiai.

 

Vakarienė: 250 g daržovių salotų (pavyzdžiui, cukinijos, pomidorai, varškė ir alyvuogių aliejus), puodelis vaistažolių arbatos.

 

Trečiadienis

 

Pusryčiai: puodelis lieso pieno, 2 neskaldytų grūdų skrebučiai.

 

Pietūs: 150 g virtų pupų, kepta bulvė su trupučiu neriebios grietinės, daržovių salotos.

 

Vakarienė: puodelis šviežių daržovių sulčių, obuolys, 90 g avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais ir riešutais.

 

Ketvirtadienis

 

Pusryčiai: puodelis vaistažolių arbatos su medumi, 2 neskaldytų grūdų skrebučiai.

 

Pietūs: baklažano griežinėliai su rikotos sūriu, daržovių salotos, puodelis šviežių obuolių sulčių.

 

Vakarienė: 150 g virtų pupų, 250 g kopūstų salotų su sezamo sėklomis, alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, puodelis vaistažolių arbatos ir pora krekerių.

 

Penktadienis

 

Pusryčiai: puodelis lieso pieno, neskaldytų grūdų skrebutis.

 

Pietūs: porcija daržovių sriubos, 240 g lieso jogurto, 2 obuoliai.

 

Vakarienė: makaronai su daržovėmis, alyvuogių aliejumi ir parmezano sūriu, puodelis vaistažolių arbatos su medumi.

 

Šeštadienis

 

Pusryčiai: puodelis obuolių sulčių, apelsinas.

 

Pietūs: laukiniai ryžiai su špinatais ir pomidorais, 30 g varškės, puodelis arbatos ir pora krekerių.

 

Vakarienė: 2 neskaldytų grūdų skrebučiai su čedaro sūriu, 150 g braškių ir 240 g lieso jogurto.

 

Sekmadienis

 

Pusryčiai: puodelis lieso pieno, 30 g javų dribsnių su riešutais.

 

Pietūs: 150 g humuso su daržovėmis, 2 neskaldytų grūdų skrebučiai, 150 g vaisių.

 

Vakarienė: keptos daržovės su sūriu, 50 g graikinių riešutų su medumi, puodelis vaistažolių arbatos.