Švelnaus skonio šparaginės pupelės pasaulio virtuvėse išpopuliarėjo tik XIX amžiaus pradžioje. Jų gimtinė – Šiaurės, Pietų Amerika, Indija ir Kinija. Šparaginėse pupelėse gausu vitaminų K, kuris labai svarbus kaulams. C, A vitaminai, kalcis, manganas stiprina imunitetą, veikia priešuždegimiškai, stiprina širdį ir kraujagysles. Žaliose šparaginėse pupelėse geležies dvigubai daugiau negu špinatuose.

 

Šparaginės pupelės su graikiniais riešutais ir mėlynuoju sūriu

 
  • 450 g šparaginių pupelių
  • 60 ml vandens
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 43 g mėlynojo sūrio
  • 43 g graikinių riešutų
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Šparagines pupeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3 – 6 minutes, kol suminkštės. Supilti aliejų, įberti druskos ir pipirų ir virti maišant, apie minutę. Tada pupeles išgriebti ir sumaišyti su mėlynuoju sūriu ir graikiniais riešutais.

Spausdinti