Kai atvėsta orai, norisi kažko šilto, sveiko ir lengvai pagaminamo. Ideali išeitis – įvairios šiltos salotos. Jas gaminant galima eksperimentuoti su daugeliu maisto produktų (naudoti vietinę produkciją ir egzotiškas daržoves ar prieskonius). Po tokių eksperimentų suprasite, kas jums labiausiai patinka. Šios 3 šiltų salotų idėjos galbūt užves jus ant kelio ir padės suprasti, ko šiandien norėtumėte.

 

Šiltos salotos su žirneliais ir skrebučiais

 

šiltos salotos

  • 400 g šaldytų žirnelių
  • 3 riekės čiabatos
  • 50 g rūkyto kumpio
  • Svogūnas
  • Šaukštas sviesto
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • Šaukštelis garstyčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas

   

Kumpį plonai supjaustyti. Apkepinti iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje. Po to kumpio griežinėlius išgriebti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Čiabatą supjaustyti kubeliais ir paskrudinti keptuvėje. Po to pakepinti smulkintą svogūną, kol suminkštės. Supilti actą, garstyčias, įdėti druskos ir pipirų ir nukelti keptuvę nuo ugnies. Švarioje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti žirnelius ir maišant kepti 5 minutes. Nukelti nuo ugnies ir užpilti šiltu padažu, sudėti keptą kumpį ir skrebučius. Viską sumaišyti ir pabarstyti smulkintomis mėtomis.

 

2 žmonėms

100 g apie 126 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šiltos salotos su jautiena

 
  • 300 g jautienos
  • 160 g gražgarsčių arba kitų mėgstamų salotų
  • 120 g vyšninių pomidorų
  • Šaukštas sojų padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio tamsaus balzaminio acto
  • 5 g sezamų sėklų
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

   

Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis, sumaišyti su actu ir šaukštu aliejaus ir palikti marinuotis 10 minučių. Į keptuvę įpilti aliejaus ir 5 – 8 minutes kepti mėsą. Po to nukelti nuo ugnies ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Į lėkštes sudėti salotas, keptą jautieną, pomidorus. Aplieti padažu, pagamintu iš likusius nuo mėsos kepimo taukų sumaišytų su actu. Pabarstyti sezamų sėklomis.

 

2 žmonėms

100 g apie 121 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Šiltos salotos su baklažanais

 
  • 250 g baklažanų
  • 250 g saldžiųjų paprikų
  • 250 g pomidorų
  • 2 šaukštai medaus
  • Šaukštelis Dižono garstyčių
  • 150 g fetos
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

   

Baklažanus ir paprikas supjaustyti kubeliais. Sudėti ant grotelių, pabarstyti druska ir apšlakstyti aliejumi. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 10 – 15 minučių. Pomidorus supjaustyti. Fetą sutrupinti. Aliejų sumaišyti su garstyčiomis, medumi, cukrumi bei pipirais. Daržoves sumaišyti ir užpilti padažu.

 

6 žmonėms

100 g apie 149 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti