• 450 g savaime kylančių miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 75 g sviesto
  • 75 g cukraus
  • 100 g razinų
  • 2 kiaušiniai
  • 284 ml pasukų
 

Gaminimas

 

Į indą suberti miltus, kepimo miltelius, sudėti sviestą. Šiek tiek paminkyti rankomis, kol tešla taps biri. Tada sudėti cukrų ir razinas, sumaišyti.

 

Išplakti kiaušinius ir sumaišyti su pasukomis. Šaukštą plakinio atidėti. Likusį plakinį supilti į miltų mišinį ir išmaišyti, kad tešla būtų šiek tiek drėgna.

 

Stalą pabarstyti miltais ir ant jo minkyti tešlą, kol ji taps lygi ir minkšta. Tešlą iškočioti iki 2,5 cm storio. Stikline išspausti apskritus paplotėlius.

 

Paplotėlius išdėlioti ant kepimo popieriaus ir ant jų viršaus užtepti kiaušinių ir pasukų plakinį. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 – 15 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.

Spausdinti