• Avokadas
  • 450 g porų
  • Česnako skiltelė
  • 125 g jogurto
  • Kubelis daržovių arba vištienos sultinio
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • 15 ml citrinos sulčių
  • 4 g kalendros
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 8 ledo kubelių

Gaminimas

 

Keptuvėje, maišant pakepinti porą ir česnaką, kol suminkštės. Į puodą įpilti 750 ml vandens, įdėti sultinio kubelį ir sudėti pakepintas daržoves. Virti apie 10 minučių.

 

Leisti sriubai atvėsti. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, sudėti į sriubą. Tada daržoves sutrinti trintuvu. Supilti jogurtą, citrinų sultis ir kalendrą, išmaišyti. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, į kiekvieną iš jų įdėti po keletą ledo kubelių.

 

100 g apie 52 kcal

Spausdinti