• 400g atšildytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200 g špinatų
  • 100 g sviesto
  • 100 g tarkuoto parmezano
  • 200 g fetos
  • Svogūnas
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • Druskos, pipirų, muskato, kmynų pagal skonį

Gaminimas

Svogūną susmulkinti ir patroškinti svieste. Sudėti špinatus, pagardinti prieskoniais, kelias minutes patroškinti, atvėsinti. Kiaušinius ir fetą susmulkinti, sumaišyti su parmezanu ir atvėsinta špinatų mase. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Patepti lydytu sviestu ir ant viršaus uždėti špinatų ir sūrių masės. Kvadratėlius užlenkti ir užspausti kraštus. Pyragėlių viršų patepti plaktu kiaušinio baltymu, apibarstyti kmynais ir valandai padėti į šaldytuvą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160–180 ºC temperatūros.



Spausdinti