Iš visų jūros gėrybių, ko gero, populiariausios yra krevetės. Mūsų šalyje parduodamos krevetės nėra pigios, tačiau maistine verte lenkia daugelį vietinių produktų. Jose yra lengvai virškinamų baltymų, nedaug kalorijų, gausu kalcio, jodo, vitaminų K, A, E, D.

 

  • 200 g krevečių
  • 400 ml pieno
  • 30 g sviesto
  • 50 ml grietinėlės
  • Kiaušinio trynys
  • 50 ml brendžio
  • 50 g kukurūzų miltų
  • Lauro lapas
  • Krapų puošti
  • Druskos, maltų, baltųjų pipirų, kitų prieskonių pagal skonį

Gaminimas

 

Į pasūdytą verdantį vandenį (maždaug 500 ml) įmesti lauro lapą, krevetes ir virti apie 3 minutes. Tada išgriebti ir sudėti į lėkštę. Dvi krevetes nuvalyti ir atidėti. Likusias krevetes sutrinti maisto smulkintuvu.

 

Į 200 ml pieno įdėti pusę šaukšto kukurūzų miltų ir pakaitinti, kad ištirptų. Tada supilti likusį pieną ir sudėti krevetes. Pavirti 3 minutes, nukošti.

 

Grietinėlę, brendį, druską ir kitus prieskonius, kiaušinio trynį išplaktą su pipirais supilti į sriubą. Pavirti minutę. Į lėkštę įdėti krevetę. Papuošti krapais.

 

100 g apie 136 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

2 porcijos

Spausdinti