• 500 g kiaulienos sprandinės
  • 250 g kiaulienos šoninės be odos
  • 150–200 g vištų kepenėlių
  • 200 g lašinių
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g brendžio
  • Taurė raudonojo vyno
  • Svogūnas
  • Kvapiųjų pipirų žirnelių, laurų lapų, maltų muskatų
  • Druskos, pipirų pagal skonį
 

Gaminimas
Sprandinę, šoninę, lašinius supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, pipirais, įpilti brendį, vyną, išmaišyti ir palikti 2–3 val. marinuotis. Išėmus mėsą iš marinato sumalti kartu su svogūnais, tada įmušti kiaušinius, įdėti muskatų, pipirų, laurų lapų ir gerai išmaišyti. Masę dėti į išteptą sviestu ir apibarstytą džiūvėsėliais kepimo indą, įpilti pusę marinato. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Atvėsusį palaikyti šaldytuve 1,5–2 val.



Spausdinti