Visi žino, kad saldumynai kelia nuotaiką. Tačiau nuo naminių gardėsių, kuriuose yra medaus, kruopų ar vaisių, gera nuotaika išlieka visą dieną. Jie ne tik skanūs, bet ir sveiki, nes pagaminti tik iš natūralių produktų!

 

skanaus_bureja (7)

Keksiukai su abrikosais

 

100 g 305 kcal

Ruošti 45 min.

6 porcijos

 
  • 80 g džiovintų abrikosų
  • 180 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g avižų
  • 180 ml pasukų
  • 60 g medaus
  • 60 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 50 g migdolų drožlių
  • Miltelinio cukraus papuošti
 

Gaminimas

 

Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Suberti avižas ir smulkintus abrikosus. Atskirai išplakti pasukas, lydytą medų, sviestą ir kiaušinį. Suberti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti. Gautą tešlą dėti į keksiukų formeles, apibarstyti migdolų drožlėmis ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

skanaus_bureja (1)

Nuga su pistacijomis

 

100 g 232 kcal

Ruošti 1,5 val.

8 porcijos

 
  • 200 g pistacijų
  • 200 g cukraus
  • 120 g medaus
  • Šaukštelis gliukozės sirupo
  • 2 kiaušinių baltymai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 50 g kokosų drožlių
 

Gaminimas

 

Cukrų, medų, sirupą kaitinti ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Ištirpus cukrui, ugnį padidinti. Mišiniui užvirus, kaitinti apie minutę ir nukelti nuo ugnies. Baltymus išplakti iki standžių putų. Pamažu supilti medaus mišinį. Išmaišyti, supilti vanilę, sudėti smulkintas pistacijas ir kokosų drožles. Gerai išmaišyti ir laikyti šaldytuve, kol sustings. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.

 

skanaus_bureja (8)

Sausainiai su razinomis

 

100 g 152 kcal

Ruošti 45 min.

8 porcijos

 
  • 120 g razinų
  • 120 g rudojo cukraus
  • 100 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 80 g pieno miltelių
  • 150 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g avižų
 

Gaminimas

 

Cukrų ir lydytą sviestą išplakti. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Sudėti likusius ingredientus ir dar kartą išmaišyti. Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus, dėti į kepimo indą ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C temperatūros.

 

skanaus_bureja (6)

Sveikuolių batonėliai

 

100 g 257 kcal

Ruošti 4,5 val.

8 porcijos

 
  • 160 g datulių
  • 180 g riešutų sviesto
  • 180 g medaus
  • 1,5 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 180 g avižų
  • 80 g džiovintų abrikosų
  • 150 g pistacijų
 

Gaminimas

 

Datules sutrinti. Atskirai ant silpnos ugnies pakaitinti riešutų sviestą, medų, imbierą ir cinamoną. Po 3 min. sudėti datules. Nukelti nuo ugnies, suberti avižas, smulkintus abrikosus ir pistacijas. Gerai išmaišyti ir šaldyti apie 4 valandas. Patiekti supjausčius stačiakampio formos gabalėliais.

 

skanaus_bureja (3)

 

Kriaušių ir uogų apkepėlės

 

100 g 501 kcal

Ruošti 45 min.

8 porcijos

 
  • 100 g sviesto
  • 1,5 kg kriaušių
  • 500 g mėgstamų uogų
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 80 g miltų
  • 80 g rudojo cukraus
  • 50 g avižų
  • 70 g kokosų drožlių
 

Gaminimas

 

15 g sviesto išlydyti. Sudėti smulkintas kriaušes, supilti vanilę ir suberti cukrų. Nuolat maišant kepti apie 6 min., kol kriaušės suminkštės. Nukelti nuo ugnies ir suberti uogas. Atskirai sumaišyti miltus ir cukrų. Sudėti likusį kambario temperatūros sviestą ir sutrinti iki trupinių konsistencijos. Suberti avižas, kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Kriaušių masę dėti į indelius, ant viršaus užberti avižų mišinio. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

 

skanaus_bureja (4)

Jogurtas su granatais

 

100 g 262 kcal

Ruošti 15 min.

8 porcijos

 
  • 1 kg graikiško jogurto
  • 2 granatai
  • 30 g medaus
  • Šaukštelis apelsino sulčių
  • Mėtų lapų papuošti
 

Gaminimas

 

Medų, apelsino sultis ir granatų sėklas sumaišyti. Į desertui skirtus indelius dėti jogurtą ir granatų mišinį. Patiekti papuošus mėtų lapais.

 

skanaus_bureja (5)

Cinamoninės kriaušės

 

100 g 94 kcal

Ruošti 45 min.

8 porcijos

 
  • 8 kriaušės
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 20 g migdolų drožlių
 

Gaminimas

 

Kriaušes nuskusti ir supjaustyti į keturias dalis. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir apšlakstyti aliejumi. Atskirai sumaišyti cukrų ir cinamoną. Kriaušes apvolioti cinamono mišinyje ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Patiekti apibarsčius migdolų drožlėmis.

 

skanaus_bureja (2)

Vyšnių kąsneliai

 

100 g 329 kcal

Ruošti 45 min.

8 porcijos

 
  • 200 g džiovintų vyšnių
  • 250 g sviesto
  • 180 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • Kiaušinis
  • 240 g miltų
  • 40 g kakavos
  • Šaukštelis sodos
 

Gaminimas

 

Lydytą sviestą išplakti su visu cukrumi. Nuolat maišant supilti vanilę ir įmušti kiaušinį. Suberti miltus, kakavą, sodą ir gerai išmaišyti. Galiausiai sudėti vyšnias ir atsargiai išmaišyti. Iš tešlos formuoti rutuliukus ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C temperatūros. Patiekti šaltus.

 
Spausdinti