Ne visi maisto produktai yra tokie, kokie atrodo: sveiki. Diskusijų nekyla, kad sveikatai nenaudingi pyragaičiai, traškučiai ir gazuoti gėrimai. Tačiau kai kurie maisto produktai nepelnytai vadinami sveikais, nors juose yra daug cukraus ir kalorijų…

 

  • Paruoštos salotos. Ne visos salotos, kuriomis prekiaujama didžiuosiuose prekybos centruose, yra sveikos, nors jų sudėtyje yra naudingų produktų kaip daržovės, vaisiai, riešutai, vištiena ar žuvis. Tokios salotos dažniausiai gaminamos su riebiu majonezu, kuris yra labai kaloringas ir nesveikas produktas.
  • Kvietiniai ir įvairių grūdų duonos gaminiai. Neapsigaukite, kad duonos gaminiai, ant kurių etikečių užrašyta, kad jie pagaminti iš įvairių grūdų, yra sveikesni. Ne visada tokie duonos gaminiai kepami iš neskaldytų grūdų.
  • Javainių batonėliai dažnai vadinami sveiku užkandžiu, nes juose yra įvairių grūdų, riešutų, džiovintų vaisių ir kitų naudingų priedų. Tačiau juose taip pat labai daug cukraus ir kalorijų.
  • Kokteiliai atrodo kaip sveikatai naudingas gėrimas iš neriebaus pieno ir vaisių arba uogų. Tačiau kokteiliuose dažniausiai būna per daug cukraus, kaloringų priedų, tokių kaip ledai ir grietinėlė. Kai kurie kokteiliai gali viršyti 500 kalorijų normą.
  • Produktai „be riebalų“ nebūtinai yra nekaloringi. Vien dėlto, kad produktuose nėra riebalų, jie netampa sveikesni. Pavyzdžiui, guminukai gaminami be riebalų, tačiau juose nėra vertingų medžiagų, tik „tuščios“ kalorijos…
  • Puodelyje natūralaus jogurto yra 16 gramų cukraus. Dar daugiau jo yra jogurtuose su įvairiais priedais: skonio ir aromato ingredientais. Sveikiau būtų valgyti natūralų jogurtą su šviežiais arba šaldytais vaisiais ir uogomis. Lieknėjantys turėtų atkreipti dėmesį į liesą graikišką jogurtą, kuris turi dar mažiau cukraus nei įprastas jogurtas be priedų.