Jei sutinkate su nuomone, kad geriausi desertai yra paprasti, gaivūs ir pagaminti nenaudojant ugnies, išbandykite šį receptą! Šis pyragas puikiai tinka tada, kai norite greito, bet puikaus rezultato. Juk laisvą laiką smagiau leisti užsiimant kitais dalykais, bet ne prie viryklės.

 

  • 400 g trapių sausainių
  • 380 g saldinto sutirštinto pieno
  • 200 g grietinėlės sūrio
  • Žaliosios citrinos sultys
  • Šaukštelis vanilės
  • Žaliosios citrinos, grietinėlės puošti

Gaminimas

 

Grietinėlės sūrį atšildyti mikrobangų krosnelėje 15 sekundžių ir sumaišyti su kondensuotu pienu. Suplakti elektriniu plakikliu. Sudėti vanilę ir vėl gerai išmaišyti. Plakant supilti žaliųjų citrinų sultis. Masę supilti ant sulaužytų ir tolygiai paskirstytų sausainių. Palikti šaldytuve 3 – 4 valandoms arba per naktį. Pyragą papuošti žaliosios citrinos griežinėliais bei plakta grietinėle.

 

100 g apie 318 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

6 porcijos

Spausdinti