Netikėtas radinys

1994-aisiais astrologijos pasaulyje nutiko tikra sensacija: Italijos nacionalinės bibliotekos surengtoje retų knygų mugėje žurnalistė Enza Masa aptiko tiesiog netikėtą radinį – pamestą žymaus astrologo ir pranašo Mišelio Nostradamo knygą.

   

Šis rankraštis gerokai skyrėsi nuo visų žinomų astrologo pranašysčių. Savo ateities prognozes M. Nostradamas užšifravo ketureiliuose, o rastoje knygoje, skirtingai nuo ankstesniųjų, esama ne tekstų, bet piešinių – 72 akvarelių.

 

Tačiau įdomiausia buvo ne tai. Po poros metų ilgų tyrinėjimų paaiškėjo viena keista aplinkybė. Akvarelių knyga su M. Nostradamo parašu pateko į Romos biblioteką dar 1888-aisiais, bet dėl neaiškių aplinkybių daugiau kaip šimtmečiui pasimetė bibliotekų fonduose.

 

Pasak daugumos ekspertų, tai neatsitiktinumas. Greičiausiai kas nors  bandė paslėpti M. Nostradamo akvareles, nes knygoje pavaizduotos apokalipsės pranašystės.

 

Kai knyga buvo rasta ir atrestauruota, ją tirti ėmėsi vienas garsiausių Italijos policijos analitikų O. C. Ramotis. Ketverius metus jis analizavo M. Nostradamo akvareles ir 1998-aisiais pareiškė, kad atrastas paslaptingųjų piešinių iššifravimo raktas. Analitikas O. C. Ramotis teigia, kad M. Nostradamo akvarelės atspindi XX–XXI a. įvykius.

 

Pavyzdžiui, viename piešinyje pavaizduota, kaip žmogus koja trypia romėnų koloną, grįsdamas kelią gyvatei. Pasak minėto analitiko, tai ne kas kita, kaip nacių „žaibiškas“ karas. O paveikslas, kuriame vaizduojamas drakonas, užpuolantis Romos popiežių, reiškia 1981-ųjų gegužės 13-ąją Romoje vykusį pasikėsinimą į Šventąjį Tėvą Joną Paulių II.

 

Iki šiol neaišku, kaip M. Nostradamas galėjo numatyti įvykius keturis šimtus metų į priekį, remdamasis tik žvaigždžių judėjimo dėsniais.

   

Nostradamo receptai

 

Pietinėje Prancūzijos dalyje, netoli Kanų, vienuolyno griuvėsiuose buvo rasta didžiojo pranašo M. Nostradamo knyga. Joje glūdi kulinarijos receptai, paremti sveikos mitybos principais. Šis paslaptingas žmogus, išpranašavęs istorinius ateities įvykius, pavyzdžiui, Napoleono iškilimą ir žlugimą, Hitlerio atėjimą į valdžią, komunistų režimą Rusijoje, savo veikaluose atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis.

 

M. Nostradamo rankraštis atsirado prieš 400 metų. „Nostradamas tikina, kad jis buvo rašomas, diktuojant arkangelui Gabrieliui, – teigia amerikiečių gydytojas Franklinas Ovensas. – Manėme, kad jis pranašauja tik niūrius įvykius, kurie laukia žmonijos ir planetos, bet mokslininkas, pasirodo, užsiiminėjo ir daugeliu kitų dalykų“.

 

„Nostradamas puikiai žinojo, kad egzistuoja laisvieji radikalai – medžiagos, kurios pamažu mus nuodija, – nurodo anglų dietologas Brentas Maliganas. – Jis taip pat suvokė pražūtingą stresų poveikį, vitaminų ir mineralinių medžiagų naudą, o tai nebuvo žinoma to meto gydytojams. Aiškiaregys siūlė valgyti daugiau česnakų, kitų daržovių ir vaisių, mažiau mėsos. Tuo metu patiekalai, pagaminti iš jautienos, buvo itin vertinami, ypač tarp pasiturinčių žmonių“.

 

Anot M. Nostradamo, gerai jaustis padeda ir gyvenimą ilgina česnakai, svogūnai, avižos, miežiai, pipirai, žuvys, kopūstai, morkos, brokoliai, spanguolės, obuoliai ir greipfrutai. Norint išvengti ligų arba nuo jų išsivaduoti, į valgiaraštį būtina įtraukti minėtus maisto produktus.

Sergantiesiems artritu patariama valgyti sardines, upėtakius, astma – maistą, kuriame gausu pipirų, česnakų, svogūnų, garstyčių ir krienų.

 

Plinkant rekomenduojama plaukų šaknis du kartus per dieną įtrinti alijošiaus sultimis.

 

Vėžio profilaktikai naudingi brokoliai, špinatai, briuseliniai ir paprastieji kopūstai. Sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje padeda avižiniai dribsniai, avižų košė ir pupelės, kovoti su diabetu – žemės riešutai, sojos pupelės, kriaušės, obuoliai ir baltosios pupelės.

 

Širdies ligoms gydyti rekomenduojama valgyti kuo daugiau žuvies, česnakų, imbierų, melionų, grybų, svogūnų, vartoti alyvuogių aliejų. Kraujospūdį mažina avižiniai dribsniai, daug ląstelienos turintys vaisiai ir daržovės.

 

Štai keletas patiekalų iš M. Nostradamo receptų knygos. Kai kuriuos jų dietologai šiek tiek pakoregavo, atsižvelgiant į tai, ką galima šiais laikais įsigyti parduotuvėse. Tačiau aprašytųjų patiekalų gydomoji galia nuo to nė kiek ne mažesnė.

   

Provanso pomidorai

 

2–3 pomidorai

3 skiltelės česnako

Stiklinė juodos duonos trupinių

Šaukštas smulkintų petražolių

Svogūnas

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų pagal skonį

 

Pomidorus perpjauti pusiau ir išskaptuoti minkštimą. Duonos trupinius, smulkintą česnaką, svogūną ir petražoles sumaišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Gautu mišiniu prikimšti pomidorų puseles. Tada į kepimo indą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėti pomidorus, likusį aliejų užpilti ant jų viršaus ir kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 300 °C temperatūros.

   

Kopūstai su obuoliais

 

Raudonasis kopūstas

60 g sviesto

Svogūnas

Obuolys

2 šaukštai cukraus

0,5 šaukšto maltų gvazdikėlių

Citrina

2 šaukštai razinų

120 ml raudonojo vyno

 

Kopūstą smulkiai supjaustyti. Svogūną apkepinti svieste, suberti skiltelėmis pjaustytą obuolį, gvazdikėlius, razinas, supilti išspaustas citrinos sultis ir apie 10 min. viską patroškinti. Po to suberti smulkintus kopūstus, įpilti vyno ir dar patroškinti apie 30 min. Patiekti karštą.

   

Ratatoliai

 

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Pomidoras

3 svogūnai

2 skiltelės česnako

400 g baklažanų

Žalia saldžioji paprika

Geltona saldžioji paprika

Raudona saldžioji paprika

400 g aguročių

Druskos, pipirų pagal skonį

 

Pomidorą, svogūnus, česnakus, baklažanus, aguročius ir paprikas susmulkinti. Po to įberti druskos ir pipirų. Viską patroškinti apie 30 min. Patiekti karštą.

   

Apelsinų ir morkų desertas

 

400 g morkų

2 apelsinai

Šaukštas cinamono

2 šaukštai citrinos sulčių

Šaukštas cukraus

8 datulės

 

Morkas ir vieną apelsiną susmulkinti, sumaišyti su cinamonu ir cukrumi. Tada iš likusio apelsino išspausti sultis. Citrinos ir apelsino sultis supilti į morkų ir apelsino tyrę. Desertą laikyti šaldytuve 1–2 val. Prieš patiekiant nupilti susikaupusį skystį ir apibarstyti smulkintomis datulėmis.

   

Gaivios salotos

 

Gūžė salotų

3 pomidorai

Svogūnas

Skiltelė česnako

60 ml alyvuogių aliejaus

30 ml vandens

150 ml acto

 

Salotas, pomidorus ir svogūną susmulkinti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su vandeniu, actu ir smulkintu česnaku. Gautu skysčiu apšlakstyti daržoves.

Spausdinti