Visi žino, kad makaronai neatsiejama italų virtuvės dalis. Sunku būtų įsivaizduoti tikro italo namus be šių miltinių gaminių, gardinamų įvairiausiais padažais. Makaronų būna pačių įvairiausių: nuo juostelių, vamzdelių iki kriauklelių. Visų rūšių makaronai gaminami, naudojantis specialia makaronų gaminimo mašinėle. Beje, išskirtiniu skoniu išsiskiria ką tik pagaminti makaronai.

 

  • 400 g makaronų
  • 400 g grybų
  • 300 g kumpio
  • Svogūnas
  • 100 ml grietinėlės
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų. baziliko pagal skonį

Gaminimas

 

Labai smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, kol gražiai apskrus. Sudėti smulkiai supjaustytą kumpį ir dar truputėlį pakepinti.

 

Tada sudėti grybus ir kepinti, kol suminkštės ir išgaruos didžioji dalis skysčio. Tada į keptuvę supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir leisti padažui užvirti.

 

Išvirti makaronus, kaip nurodyta pakelio instrukcijoje. Makaronus sudėti į lėkštes ir ant viršaus užpilti padažo.

 

100 g apie 187 kcal

 
Spausdinti