Moliūgas – ypatingas rudenio maistas. Ši daržovė nekaloringa, bet maistinga. Moliūgų minkštime gausu vitaminų A ir C, folio rūgšties, kalio ir skaidulų. Moliūgas – viena universaliausių daržovių, nes gali būti naudojamas tiek desertams, tiek pagrindiniams patiekalams ar užkandžiams gaminti.

 

  • 350 g makaronų 
  • 300 g moliūgo
  • 100 g rūkytos kiaulienos
  • 15 ml citrinos sulčių
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 3 g džiovintų šalavijų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas

 

Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais, sudėti į kepimo indą ir pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje moliūgą pakepinti, kol suminkštės ir gražiai parus (apie 20 minučių).

 

Keptuvėje pakepinti rūkytos kiaulienos griežinėlius. Kai apskrus, išgriebti ir nuvarvinti taukus. Toje pačioje keptuvėje pakepinti šiek tiek aitriosios paprikos. Tada sudėti šalaviją su moliūgu ir patroškinti porą minučių.

 

Išvirti makaronus, kaip nurodyta pakelio instrukcijoje. Makaronus sukrėsti į keptuvę su moliūgo gabalėliais, įpilti citrinos sulčių ir šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo. Pagal skonį įberti druskos. Ant viršaus sudėti pakepintus kiaulienos griežinėlius.

 

100 g apie 387 kcal

Spausdinti