Norint iškepti pyragą, nereikia nei daug produktų, nei daug darbo. Pasaulyje šiuo metu labai madinga kulinarinė tendencija – kepti pyragėlius puodelyje. Šį desertą lengviau ir greičiau pagaminti ir iškepti negu visiems įprastus keksiukus. Iš pirmo žvilgsnio neįtikėtina, bet tai tiesa. Pyragėliai puodelyje iškepa per 2 minutes ar net dar greičiau!

 

Paprastai, kai nori deserto žmonės suvalgo šokoladinį saldainių ar ledų porciją. Tačiau pyrago gabalėlis – taip pat yra viliojanti, saldi pagunda. Ypač, kai jį paruošti taip paprasta ir ypač dėlto, kad jis gali būti kepamas iš produktų, kurie yra šaldytuve ar virtuvės spintelėje.

 

pyragas puodelyje

Pyragėlis su šokolado įdaru puodelyje

 
  • Kiaušinis
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštas lydyto sviesto
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • Šaukštas šokoladinio kremo
  • Plaktos grietinėlės, šokolado drožlių puošti
 

Gaminimas

 

Sumaišyti visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladinį kremą, kol gausis tolygi tešla, be gumulėlių. Atsparų karščiui puodelį ištepti riebalais, supilti dalį tešlos, įdėti šaukštą šokoladinio kremo ir ant viršaus – likusią tešlą. Tešla turi užpildyti ne daugiau nei 2/3 puodelio. Puodelį su tešla įdėti į mikrobangų krosnelę ir nustatyti konvekcijos (aukštos temperatūros režimą). Pyragą kepti 75 – 90 sekundžių arba tol, kol suminkštės. Rekomenduojama kepimo procesą nuolatos stebėti, nes mikrobangų krosnelės veikia skirtingai. Vienose desertas iškeps minutę, kitose reikės 2 minučių. Iškepusį pyragėlį papuošti plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.

 

100 g apie 328 kcal

Paruošimo laikas: 10 min

1 – 2 porcijos

 

Žaliųjų citrinų ir kokosų pyragėlis puodelyje

 
  • 4 šaukštai miltų
  • 2,5 šaukšto cukraus
  • 4 šaukštai kokosų pieno (karvių pieno arba grietinėlės)
  • Šaukštelis kokosų drožlių
  • ¼ šaukštelio žaliųjų citrinų žievelės
  • ¼ šaukštelio kepimo miltelių
 

Gaminimas

 

Sumaišyti visas sudedamąsias dalis, išskyrus žaliųjų citrinų žievelę ir kokosų drožles, kol tešla bus tolygi, be gumulėlių. Tada įdėti žaliųjų citrinų žievelių ir kokosų drožlių. Tešlą sudėti į riebalais išteptą puodelį ir kepti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Papuošti žaliųjų citrinų žievelėmis.

 

100 g apie 270 kcal

Paruošimo laikas: 10 min

1 – 2 porcijos

Spausdinti