Antradienio pavakarę 17.25 val. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ 140 kilogramų sveriantis virėjas bandys pagerinti Lietuvos rekordą bei per 8 minutes suvalgyti 8 didelius mėsainius, kurie kartu turi daugiau kaip 4000 kalorijų. Specialistai sako, kad toks bandymas gali baigtis ligoninėje, tačiau pats rekordo siekėjas sakys, kad tai jam – lengvas užkandis.

 

20160223_mesainiai_rekordas

 

Andrėjus laidoje sakys, kad nors ir yra virėjas, tačiau tingi sau gamintis maistą, todėl dažnai lankosi greito maisto restoranuose. Laidos dalyvis supranta, kad tai blogai, tačiau jokių dietų laikytos neketina. Nesaikingas greito maisto vartojimas vyrui pakenkė ir sveikatai – cukraus kiekis kraujyje daug didesnis nei leistina norma, spaudimas taip pat viršija visas normas.

 

Vyras valgo viską iš eilės – picas, kebabus ir čeburekus. Andrėjus klaus, kodėl McDonaldas gali vadintis restoranu, jeigu tai paprasčiausia užeiga bei pripažins, kad jeigu rinktis tarp Mcdonaldo maisto ir kebabo – rinktųsi kebabą.

 

Kitas laidos dalyvis – kandusis Giedrius Drukteinis pasisako už greitą maistą, jis net turi McDonalds akcijų bei sako, kad ten viskas valgoma. Giedrius net yra buvęs McDonalds gamykloje Lenkijoje, kuri yra viena didžiausių visoje Europos Sąjungoje. Ten jis nematė jokių pažeidimų.

 

20160223_mesainiai_rekordas

 

Vilniaus kolegijos maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė laidoje sakys, kad greitas maistas sukelia priklausomybę, nes jame yra natrio gliukomato, atbunka skonis, atsiranda potraukis suvalgyti kuo daugiau. Specialistė pabrėžia, kad aromato ir skonio stiprikliai ypač didelį poveikį padaro mažiems vaikams bei sukelia didelę priklausomybę.

 

Vilniaus širdies chirurgijos centro dietologė Jūratė Dobrovolskienė laidoje „Yra, kaip yra“ pasakos, kad visi užkandžiai ir greitas maistas yra nedidelės maistinės vertės, jie patys turi daug kalorijų, konservantų ir riebalų. Specialistė pabrėžia, kad „Big Mac“ mėsainyje yra apie 30 g. riebalų, kai tuo metu normali dienos norma žmogui – 60 gramų riebalų, todėl anot D. Dobrovolskienės, vienas toks sumuštinas yra tikra „bomba“.

 

J. Dobrovolskienės nuomone, lietuviškasis kibinas taip pat nėra pats sveikiausias maistas. Jis pagamintas iš „baltos“ tešlos, kuri neturi maistinės vertės. Kibinas turi kelių dienų galiojimo terminą, yra ne kartą šildomas, todėl praranda bet kokią maistinę vertą.

 

Visą laidą apie nesveiką maistą bei jos gerbėjų bandymą pagerinti Lietuvos rekordą žiūrėkite šią antradienio pavakarę laidoje „Yra, kaip yra“ 17 val. 25 min. per LNK.