Tikriausiai visi sutiks, kad vasarą labiausiai norisi lengvo maisto. Pirma mintis, ateinanti į galvą, pasisukus kalbai apie lengvą maistą – tai pačios įvairiausios salotos. Jos nebūtinai turi būti nuobodžios – tokios, kurias išmokė gaminti mama. Su salotomis galima eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių!

 

salotos

Salotos su braškėmis ir agurkais

 
  • 70 g agurkų
  • 30 g šviežiai raugintų agurkų
  • 40 g avokadų
  • 2 g kiečių
  • 50 g braškių
  • Graikinių riešutų pagal skonį
  • Špinatų (nebūtinai)

Apelsininis padažas:

  • 30 ml šviežiai spaustos apelsinų sultys
  • 2 g apelsinų žievelių
  • 4 g kiečių
  • 4 g šviežių bazilikų
  • Šaukštas balzaminio acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

Žaliam bazilikų padažas:

  • 60 g bazilikų
  • 20 g kiečių
  • Šaukštas šviežių citrinų sulčių
  • Šaukštas cukraus
  • 2 g rupios jūros druskos

Marinatui:

  • 3 g mėtų
  • 3 g kiečių
 

Gaminimas

 

Paruošti padažus. Apelsininis padažas: sumaišyti visus ingredientus, išskyrus aliejų, elektriniu trintuvu. Kai masė bus vientisa, supilti aliejų, nenustojant plakti. Padažas turi gautis skystokas. Žaliasis padažas: sumaišyti visus ingredientus,  išskyrus aliejų, elektriniu trintuvu. Kai masė bus vientisa, supilti aliejų, nenustojant plakti. Padažas turi gautis tirštas. Apelsinų sultis supilti į lėkštės dugną. Sudėti supjaustytus šviežius agurkus, raugintus agurkėlius, plėšytus špinatų lapus, avokadą, kiečių žolę, per pusę perpjautas braškes. Užberti graikinių riešutų. Prieš tai 20 g braškių pamarinuoti su mėtomis ir kiečiais 15 – 20 minučių. Salotas papuošti žaliuoju padažu.

 

2 porcijų

100 g apie 164 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti