Vasara nesinori daug laiko praleisti prie viryklės. Skaniausi vasaros patiekalai pagaminami greitai ir yra nekaloringi. Šviežios daržovės, vaisiai ir uogos šiuo metu laiku – idealus pasirinkimas. Be to, valgydami tokius patiekalus nepriaugsite papildomų kilogramų, kuriuos numetėte, ruošdamiesi vasarai…

 

Lengvas Kaprio salos užkandis

 
  • Vyšninis pomidoras
  • 3,5 g mocarelos
  • Baziliko lapelis
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

Gaminimas

 

Vyšninį pomidorą perpjauti per pusę. Tarp puselių įdėti griežinėlį mocarelos. Papuošti baziliko lapeliu ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

 

100 g apie 74 kcal

 

Troškintos žirnių ankštys su morkomis

 
  • 3 morkos
  • 230 g šviežių žirnių ankščių
  • 60 ml apelsinų sulčių
  • Šviežių mėtų lapelių
  • Šaukštas ryžio acto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, raudonos paprikos miltelių pagal skonį

Gaminimas

 

Morkas nuplauti, nuskusti ir stambiai supjaustyti. Šviežias žirnių ankštis nuplauti. Keptuvėje pakaitinti aliejų su paprikos milteliais. Sudėti morkas, įberti druskos, pakepinti porą minučių. Tada supilti actą ir apelsinų sultis ir troškinti, kol išgaruos pusė skysčio. Paskui sudėti žirnių ankštis, uždengti ir virti dar dvi minutes. Nuimti dangtį ir troškinti, kol išgaruos likęs skystis, o morkos ir žirnių ankštys suminkštės. Galiausiai pabarstyti smulkintais mėtų lapeliais.

 

100 g apie 93 kcal

 

Citrinų ir mėlynių šerbetas

 
  • Sauja mėlynių
  • 60 ml citrinos sulčių
  • 240 ml vandens
  • 170 g lieso jogurto
  • 100 g cukraus

Gaminimas

 

Cukrų supilti į vandenį ir pavirti, kol ištirps. Palikti atvėsti. Tada sumaišyti citrinos sultis su jogurtu, supilti cukraus sirupą. Paskui sudėti mėlynes ir masę sukrėsti į silikonines formeles. Į ledus įsmeigti pagaliukus ir padėti į šaldiklį porai valandų.

 

100 g apie 43 kcal

Spausdinti