Ar teko girdėti ką nors apie lečo (originaliai lescó) padažą? Tai tradicinis vengriškas, saldus ir tirštas, padažas iš saldžiųjų paprikų bei pomidorų. Galima naudoti ne tik raudonas, bet ir kitų spalvų paprikas ir pjaustyti daržoves nelabai stambiai, kad tilptų į nedidelį stiklainėlį. Acto pilti pačioje pabaigoje, kad virimo metu neišgaruotų. Lečo padažas tinka prie makaronų, mėsos patiekalų ir pan.

 

padazai

  • 1 kg saldžiųjų paprikų
  • 1 kg pomidorų
  • 3 – 4 skiltelės česnako
  • 100 g cukraus
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukšto acto
  • Maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Pomidorus nuplauti, supjaustyti. Paprikas nuplauti, išimti sėklas, nupjauti galus ir supjaustyti. Česnaką nuvalyti. Pomidorus ir česnakus sumalti su mėsmale, įpilti aliejaus, įdėti cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį. Kai pomidorų masė užvirs, sudėti paprikas, ir maišant pavirti dar 20 – 30 minučių, įpilti acto, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Supilti lečo padažą į steriliai išvalytus stiklainius. Stiklainius apversti ir laikyti šiltai apklojus, kol atvės.

   

6 – 8 porcijų

100 g apie 150 kcal

Paruošimo laikas: apie 50 min

Spausdinti