Kol vasaros gėrybės dar nesibaigė, metas išbandyti cukinijų lazaniją. Sultingi pomidorai ir gardžios cukinijos tradiciniam italų patiekalui suteiks nepakartojamo skonio.

 

  • 12 lazanijos lakštų 
  • 500 g cukinijų
  • 3 skiltelės česnako
  • Žiupsnelis aitriosios paprikos
  • Ryšelis krapų
  • 500 g varškės
  • 50 g kietojo sūrio
  • Svogūnas
  • 500 g pomidorų
  • 120 ml vandens
  • 75 ml aliejaus
  • Druskos, cukraus maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.

 

Cukiniją sutarkuoti stambia tarka, česnaką išspausti. Į keptuvę įpilti aliejaus ir pakepinti cukiniją, papriką bei česnakus, kol išgaruos skystis. Paskui sumaišyti su varške, trupučiu kietojo sūrio bei krapais. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

 

Padažas: svogūną ir pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įpilti vandens, aliejaus ir virti apie 10 minučių. Pagal skonį įberti druskos, cukraus ir pipirų. Padažas turėtų būti gana skystas.

 

Skardą ištepti riebalais. Dėti sluoksnį cukinijos masės, sluoksnį padažo ir uždengti lazanijos lakštu. Kartoti, kol produktų nebeliks. Paskutinį lakštą aptepti pomidorų padažu. Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti apie 30 minučių orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.

 

100 g apie 400 kcal

Spausdinti