Motinos diena būna tik kartą metuose. Todėl kai ji ateina, norisi padaryti kažką prasmingo. Juk mūsų mamos daro ir darė tiek daug dėl savo vaikų kiekvieną dieną, nesvarbu šventinę ar eilinę. Paprastas apkabinimas, gražūs žodžiai, kartu praleistas laikas, su meile paruoštas maistas – smulkmenos, kurios tikrai pradžiugintų viso pasaulio mamas. Motinos dienos proga siūlome išbandyti 3 naujus receptus.

 

Pavasarinės salotos „Narcizų puokštė“

 

"pavasarinės salotos"

  • 150 g mocarelos sūrio
  • 6 krabų lazdelės
  • Pomidoras
  • 4 – 5 ridikėliai
  • 100 g įvairių salotų
  • Šaukštelis raudonojo vyno acto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Papuošimui:

  • 50 g mocarelos
  • Morka
  • 20 g svogūnų laiškų
 

Gaminimas

 

Smulkiai supjaustyti pomidorą ir mocarelą. Ridikėlius supjaustyti plonais griežinėliais Serviravimo lėkštės dugną iškloti salotų lapais ir sluoksniais dėti pomidorus, ridikėlius mocarelą ir tarkuotas krabų lazdeles. Kiekvieną sluoksnį apšlakstyti pora lašų acto, sumaišyto su aliejumi ir druska bei pipirais. Iš svogūnų laiškų padaryti narcizų kotus. Morką nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis, kad būtų galima susukti į ritinėlį, kuris atstotų gėlės viduriuką. Kelias juosteles iš morkų išpjauti šiek tiek platesnes, kad jas būtų galima sulenkti ir suformuoti kaspinėlį. Mocarelą supjaustyti žiedlapių formomis. Sudėti papuošimus panašiai, kaip parodyta nuotraukoje. Galima patiekti su krekeriais arba skrudintos duonos riekelėmis.

 

2 žmonėms

100 g apie 108 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

 

Šokoladu aplieti kokosiniai saldainiai

 
  • 150 g kokosų drožlių
  • 150 ml 20 % grietinėlės
  • 50 g cukraus
  • 40 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
 

Gaminimas

 

Grietinėlę pakaitinti, sudėti cukrų, sviestą ir kaitinti, kol ištirps. Suberti į masę kokosų drožles. Virti, nuolatos maišant, ant mažos ugnies. Sudėti masę į formeles. Padėti į šaldytuvą 1 – 2 valandoms arba kol masė pakankamai sustings ir saldainius bus galima išimti iš formelių. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su šaukštu grietinėlės. Kiekvieną saldainį pamirkyti šokolade ir sudėti ant kepimo popieriaus. Galima laikyti kambario temperatūroje, tačiau gražesnės formos išliks, jei bus laikomi šaldytuve.

 

4 žmonėms

100 g apie 462 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 15 min

 

Putėsiai su baltuoju šokoladu ir bananais

 
  • 2 bananai
  • 170 g baltojo šokolado
  • 500 g plaktos grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 2 šaukštai šalto vandens
  • Šaukštelis želatinos
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

Gaminimas

 

Išplakti grietinėlę, uždengti maistine plėvele ir atšaldyti šaldytuve. Į šaltą vandenį supilti želatiną, palikti pastovėti 10 minučių. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Pieną pakaitinti ant vidutinės ugnies. Supilti karštą pieną į trynių masę, sumaišyti. Maišant kaitinti masę ant vidutinės ugnies 2 – 3 minutes. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti. Sudėti šokoladą ir maišyti, kol ištirps. Palikti, kad atvėstų kambario temperatūroje. Po to atsargiai medine mentele sumaišyti su plakta grietinėle. Supilti putėsius į stiklines. Įdėti sluoksnį bananų. Galima papuošti šviežiais vaisiais ar riešutais.

   

4 žmonėms

100 g apie 390 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti