Kukurūzų kruopų patiekalai neatsiejama Šiaurės Italijos virtuvės dalis. Iš jų gaminami tiek pagrindiniai patiekalai, tiek garnyrai. Yra daugybė skirtingų šios kukurūzų kruopų košės gaminimo būdų. Ją galima virti, kepti, skrudinti. Kukurūzų kruopose gausu žmogaus organizmui būtinų vitaminų (C ir A) bei mineralų (kalio, fosforo ir magnio).

  • 200 g kukurūzų kruopų
  • 400 g pomidorų
  • Skiltelė česnako
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 50 ml grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 g maltos saldžiosios paprikos
  • 1 g raudonėlio
  • Druskos, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Į pusę litro verdančio vandens (sultinio) maišant supilti kukurūzų kruopas. Virti, retkarčiais pamaišant ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Išvirusią košę sumaišyti su 100 g tarkuoto sūrio, alyvuogių aliejumi bei grietinėle. Tada košę sudėti į kepimo indą ir suformuoti. Palikti atvėsti.

 

Nuplauti pomidorus ir smulkiai supjaustyti. Sviestą kartu su raudonėliu, paprika ir susmulkintu česnaku ištirpinti keptuvėje, tada sudėti pomidorus ir patroškinti 7 – 10 minučių. Galiausiai sudėti smulkiai supjaustytas petražoles ir išmaišyti.

 

Atvėsusią kukurūzų kruopų košę supjaustyti gabalėliais ir pakepinti aliejuje. Ant apskrudusio apkepo viršaus uždėti pomidorų masę ir pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu.

 

100 g apie 232 kcal

Spausdinti