• 250 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Šaukštelis druskos
  • 250 g smulkaus cukraus
  • 250 g tirpinto sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai pieno
  • 100 g kokosų drožlių

Sirupui

  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai romo

Glaistui

  • 3 – 4 šaukštai perkoštos abrikosų uogienės
  • 50 g kokosų drožlių
  • 15 puselių cukruotų vyšnių

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Visus ingredientus pyragui sudėti į dubenį ir gerai išplakti. Tešlą šaukštu sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti apie 40 – 50 minučių.

 

Sirupui: į puodą įpilti keturis šaukštus vandens ir sudėti cukrų. Kaitinti ant mažos ugnies, kol ištirps cukrus. Tada padidinti ugnį ir pavirti dar vieną minutę. Puodą nukelti nuo ugnies ir supilti romą. Šiltu sirupu apšlakstyti pyragą. Palikti atvėsti.

 

Išimti pyragą iš kepimo indo. Suplakti abrikosų uogienę, kad ji būtų vientisa ir užtepti ant pyrago viršaus. Pabarstyti kokoso drožlėmis. Pyragą supjaustyti ir ant kiekvieno gabalėlio uždėti po puselę cukruotos vyšnios.

 

Vienoje porcijoje (22 g) yra 370 kcal.

Spausdinti