Raudonos, prisirpusios braškės – uogos, vertos aplodismentų. Jos pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, stiprina kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Dažniausiai braškėmis gardinami įvairūs desertai ir bet kokie kiti patiekalai. Galbūt nustebsite, bet saldžiausios vasaros uogos tinka net su makaronais. Pikantiškas skonis greičiausiai maloniai nustebintų visus namiškius.

 

braskes

  • 400 g braškių
  • 300 g trumpų makaronų
  • 100 g parmezano
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šakelės baziliko puošti
  • Druskos, rožinių pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Braškes nuplauti, nusausinti ir supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir sudėti uogas su druska ir sugrūstais rožiniais pipirais. Troškinti, atsargiai pamaišant, apie 5 minutes. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje taip, kai nurodyta ant pakelio. Išvirusius makaronus sudėti į kiaurasamtį ir, kai nuvarvės vanduo, sudėti į lėkštes. Ant viršaus uždėti braškių padažą. Pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu bei papuošti baziliko šakelėmis.

 

100 g apie 236 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

4 porcijos

Spausdinti