• 0,5 kg vištienos krūtinėlių
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • Kiaušinis
  • 3 šaukštai miltų
  • 3 šaukštai krakmolo
  • Sauja anakardžių
  • Aliejaus

Padažui

  • 3 skiltelės česnako
  • Šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 2 apelsinai
  • Šaukštas krakmolo
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 5 šaukštai sojų padažo
  • 3 šaukštai ryžių acto
  • Ryšelis svogūnų laiškų

Gaminimas
Vištienos krūtinėles supjaustyti kubeliais. Dubenyje išplakti kiaušinį, sudėti vištieną, įmaišyti miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilti šlakelį aliejaus. Išmaišyti. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberti daugiau krakmolo. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti tešloje apvoliotą vištieną. Kepti, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebti ir sudėti į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalai.

Padažui: nutarkuoti vieno apelsino žievelę ir išspausti sultis. Krakmolą ištirpinti 100 ml vandens. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinti išspaustą česnaką bei smulkintus svogūnų laiškus. Supilti apelsinų sultis, sukrėsti tarkuotą imbierą ir apelsino žieveles, įmaišyti cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, plona srovele supilti krakmolą. Sudėti skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišyti. Patiekti su virtais ryžiais.



Spausdinti