Tešlai

  • 120 g miltų
  • 60 g krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos
  • 250 ml vandens

Įdarui

  • 1/4 kopūsto
  • Morka
  • Saldžioji paprika
  • 150 g šviežių sojų pupelių daigų
  • 150 g konservuotų bambukų ūglių
  • Svogūnų laiškų
  • Sojų padažo
  • Druskos
  • 1 l aliejaus gruzdinti

Gaminimas

Iš miltų, krakmolo, kiaušinių, druskos ir 250 ml vandens užmaišyti skystą blynelių tešlą. Palikti maždaug valandą pastovėti.

Įdarui: kopūstą, morką, saldžiąją papriką, svogūnų laiškus ir bambukų ūglius supjaustyti smulkiais šiaudeliais, susmulkinti sojų pupelių daigus. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir trumpai pakepti daržoves neuždengtoje keptuvėje. Neperkepti. Įdarą pasūdyti, pagardinti sojų padažu, galima įpilti šlakelį ryžių acto.

Įkaitintą keptuvę patepti aliejumi, įpilti tešlos ir tolygiai paskirstyti. Iškepti lietinius. Į jų vidurį dėti šaukštą daržovių įdaro, pradėjus sukti, užlenkti kraštus į vidų, susukti ritinėlį, kraštą patepti kiaušinio baltymu ir paspausti. Puode arba gruzdintuvėje įkaitinti aliejų iki 180 ºC temperatūros ir vienu metu gruzdinti 4–5 suktinukus.


Spausdinti