• 600 ml pieno
  • 75 ml vandens
  • Vanilės ankštis
  • 225 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 4 kiaušinių tryniai

Gaminimas

 

Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Į nedidelį metalinį indą supilti pieną, įdėti vanilės ankštį ir gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Tada puodą uždengti ir palikti 20 minučių.

 

Į kitą indą supilti pusę cukraus ir šaltą vandenį. Masę virinti, retkarčiais pamaišant, kol cukrus ištirps. Nuo puodo kraštų konditeriniu šepetėliu nuvalyti susidariusį cukraus sirupą. Virti apie 15 minučių nemaišant, kol kremas taps auksinės spalvos. Paskui puodą su kremu panardinti atšaldytame vandenyje ir išpilstyti į formeles.

 

Atskirai išplakti kiaušinius, trynius su likusiu cukrumi. Iš pieno išgriebti vanilės ankštį ir supilti pieną į kiaušinių plakinį, išplakti ir supilti į formeles.

 

Formeles sudėti į gilią kepimo skardą ir užpilti verdančiu vandeniu, bet ne iki kraštų. Kepti orkaitėje apie valandą. Ištraukus iš orkaitės dar palaikyti pusvalandį karštame vandenyje. Paskui kremą atšaldyti per naktį.

 

100 g apie 163 kalorijos

Spausdinti