Rugsėjis – figų metas! Vieni seniausių vaismedžių kilę iš Azijos ir subrandina vaisius, padedančius stiprinti imuninę sistemą ir padedančius nuo daugelio ligų. Kamuoja bloga nuotaika? Nukrito geležies lygis kraujyje? Vargina astma ar vidurių užkietėjimas? Visas šias problemas ir dar daugiau gali padėti išspręsti paprasčiausias figų vartojimas. Figos skanu ir vienos, bet kai norisi kažko ypatingiau galima paeksperimentuoti virtuvėje ir išbandyti naujus receptus.

 

Salotos su figomis ir mėlynuoju sūriu

 

figos

  • 8 figos
  • 4 griežinėliai itališko Parmos kumpio
  • 30 g graikinių riešutų
  • Raudonojo svogūno
  • 100 g mėlynojo sūrio
  • 100 g įvairių salotų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai balzaminio vyno acto
  • 0,5 šaukštelio maltų, džiovintų raudonėlių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Įkaitinti keptuvę ir 4 – 5 minutes apkepinti plonai supjaustytus kumpio griežinėlius, kol taps traškūs ir gražiai auksinės rudos spalvos. Po to sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Į lėkštes įdėti salotų, plonai supjaustytus svogūnų pusžiedžius, plonai supjaustytas figas, užberti kapotų, skrudintų graikinių riešutų ir sudėti sūrio ir kumpio gabalėlius. Actą sumaišyti su aliejumi, druska, pipirais ir raudonėliais. Salotas užpilti padažu.

 

4 žmonėms

100 g apie 112 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Vištienos krūtinėlė su feta ir figomis

 
  • 8 figos
  • 500 g vištienos krūtinėlių
  • 60 g fetos
  • 2 česnako skiltelės
  • 120 ml raudono vyno
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Rozmarinų, čiobrelių pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Vištienos krūtinėles pamušti. Sumaišyti su druska, pipirais, rozmarinais, česnakais ir alyvuogių aliejumi. uždengti ir palikti marinuotis pusę valandos. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Vištieną apkepti iš abiejų pusių ant grotelių. Uždėti fetos, čiobrelių lapelių ir kepti, kol mėsa visai iškeps. Pašildyti vyną, sudėt figas, medų ir likusius čiobrelius. Virti, kol sutirštės. Patiekti vištienos krūtinėles su feta aplietas figų džemu.

 

4 žmonėms

100 g apie 108 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Sūrio pyragas su figomis

 
  • 65 g graikinių riešutų
  • 1,5 pakelio arbatinių sausainių
  • 50 g cukraus
  • 6 šaukštai sviesto

Įdarui:

  • 6 figos
  • 250 g tepamo sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 80 ml medaus
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 160°. Graikinius riešutus, sausainius ir cukrų susmulkinti maisto smulkintuvu iki miltelių konsistencijos. Supilti tirpintą sviestą, gerai išmaišyti ir sudėti masę į pyrago formą. Masę suslėgti. Tepamą sūrį išplakti su kiaušiniais, įdėti medaus, vanilės, truputį druskos ir supilti ant sausainių masės. Pyrago formą įdėti į dubenį su vandeniu ir kepti orkaitėje apie valandą. Kai atvės viršų papuošti pjaustytomis figomis.

 

8 žmonėms

100 g apie 267 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min

 

Daugiau apie figų naudą organizmui SKAITYKITE ČIA.

 

Spausdinti