Tikriausiai visiems labiau patiktų netikėti svečiai, jei nereikėtų sukti galvos, kuo juos pavaišinti. Tačiau ilgai kamuotis tikrai nereikia – yra begalė receptų, kurie yra greitai paruošiami ir gražiai atrodo lėkštėje. Štai kelios idėjos, kurios gali praversti, likus nedaug laiko iki svečių apsilankymo!

 

sveciams

Brusketos su pomidorais ir mocarela

 
  • 4 pomidorai
  • 2 paprikos
  • 240 g mocarelos
  • 4 skiltelės česnako
  • 25 g bazilikų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Prancūziško batono
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Elektriniu trintuvu susmulkinti bazilikų lapelius su česnakais, įpilti šiek tiek aliejaus ir išmaišyti. Išilgai riekelėmis supjaustyti prancūzišką batoną. Pomidorus ir paprikas supjaustyti juostelėmis. Supjaustyti mocarelą. Ant batono riekelių tepti bazilikų masės, uždėti pomidorų, paprikų, mocarelos. Paskaninti druska ir pipirais. Sudėti brusketas ant kepimo popieriaus ir kepti įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min. arba, kol išsilydys sūris.

   

4 porcijos

100 g apie 166 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Morkų humusas

 
  • 400 g morkų
  • 100 g konservuotų avinžirnių
  • Pusė aitriosios paprikos
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai tahini – sezamų pastos
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis druskos
  • Maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°.Morkas nuplauti ir išvirti su lupenomis. Kai atvės, nulupti. Aitriąją papriką ir morkas smulkiai supjaustyti, nulupti česnakus ir nupilti skystį nuo konservuotų avinžirnių. Sudėti į elektrinį trintuvą morkas, aitriąją papriką, česnakus ir avirnžinius ir susmulkinti. Paskaninti druska ir pipirais, citrinų sultimis ir aliejumi. Galima patiekti su krekeriais.

   

1 porcija

100 g apie 177 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su uogomis

 
  • 300 g šaldytos bemielės tešlos
  • Šaukštas cukraus
  • Kiaušinio trynys
  • 200 – 300 g šviežių arba šaldytų uogų
  • Šaukštas krakmolo
  • Miltelinio cukraus puošti

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°.Atšildyti tešlą ir uogas (vyšnias be kauliukų, braškes, raudonuosius ir juoduosius serbentus). Uogas su cukrumi ir krakmolu pakaitinti ant mažos ugnies (stengtis nemaišyti, kad uogos išsaugotų savo formą). Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad atvėstų kambario temperatūroje. Atšilusią tešlą supjaustyti lygiais kvadratėliais (10 x 10 cm). Dėti įdaro ant vieno kvadratėlio, užkloti kitu (prieš tai jį keliose vietose įpjauti) ir užtvirtinti kraštus. Kepti įkaitintoje orkaitėj 25 min., kol gražiai apskraus.

 

6 porcijos

100 g apie 400 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti