Imunitetą stiprinantys gėrimai (+ 3 receptai)
2020-03-17 09:04Nesvarbu, ar esate sveiki ir norite tik profilaktiškai pastiprinti imuninę sistemą, ar jau sergate ir norite kuo greičiau grįžti į normalų gyvenimo ritmą, šį pavasarį būtinai turite įtraukti į savo racioną imunitetą stiprinančius gėrimus. Imuninę sistemai stiprinti galima gerti tradicines arbatas su citrinomis, medumi ir imbieru, o galima pamėginti pasigaminti ir šį tą įdomesnio, o gal ir skanesnio!
Glotnutis su dygliuotojo ožerškio uogomis ir imbieru
- 2 gerai prinokę bananai
- 2 šaukštai džiovintų dygliuotųjų ožerškių (goji) uogų
- Vidutinio dydžio obuolys
- 125 ml šalto vandens
- 150 g braškių
- Ketvirtis avokado
- Šaukštas šviežių citrinų sulčių
- Šaukštelis maltų imbierų
Gaminimas
Visus ingredientus sudėti į elektrinį trintuvą ir susmulkinti, kol gausis tirštos, vientisos konsistencijos tirštasis kokteilis. Supilti į stiklines ir papuošti dygliuotųjų ožerškių uogomis. Likučius galima laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve iki 2 dienų.
2 porcijų
100 ml apie 65 kcal
Ruošti: apie 5 min.
Auksinis pienas
- 240 ml migdolų, kokosų arba anakardžių pieno
- 0,25 šaukštelio cinamono
- Šaukštelis ciberžolės
- 0,5 šaukštelio maltų imbierų
- Šaukštas medaus
- 2 šaukšteliai kokosų aliejaus
- Maltų muskatų pagal skonį
Gaminimas
Pašildyti ir sumaišyti visus ingredientus ant vidutinės ugnies. Tada supilti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki tirštos, vientisos tirštojo kokteilio konsistencijos. Supilti į puodelius ir paskaninti žiupsneliu maltų muskatų.
1 porcija
100 ml apie 78 kcal
Ruošti: apie 20 min.
Šalta ežiuolių ir spanguolių arbata
- Šaukštelis ežiuolių žolės
- Pakelis pipirmėčių arbatos
- 120 ml spanguolių sulčių
- 1 l filtruoto vandens
- Stevijų ekstrakto pagal skonį
- Mėtų puošti
Gaminimas
Vandenį užvirinti. Tada sudėti į verdantį vandenį ežiuolių žolę, pakelį pipirmėčių arbatos ir palaukti 15 – 20 min., kol pritrauks. Supilti spanguolių sultis, kelis lašelius stevijų ekstrakto. Išmaišyti ir supilti arbatą į butelį. Atvėsinti šaldytuve. Po to arbatą supilti į stiklines ir papuošti šviežių mėtų lapeliais.
2 – 4 porcijų
100 ml apie 25 kcal
Ruošti: apie 20 min.