Nesvarbu, ar esate sveiki ir norite tik profilaktiškai pastiprinti imuninę sistemą, ar jau sergate ir norite kuo greičiau grįžti į normalų gyvenimo ritmą, šį pavasarį būtinai turite įtraukti į savo racioną imunitetą stiprinančius gėrimus. Imuninę sistemai stiprinti galima gerti tradicines arbatas su citrinomis, medumi ir imbieru, o galima pamėginti pasigaminti ir šį tą įdomesnio, o gal ir skanesnio!

 

smutis

Glotnutis su dygliuotojo ožerškio uogomis ir imbieru

 
  • 2 gerai prinokę bananai
  • 2 šaukštai džiovintų dygliuotųjų ožerškių (goji) uogų
  • Vidutinio dydžio obuolys
  • 125 ml šalto vandens
  • 150 g braškių
  • Ketvirtis avokado
  • Šaukštas šviežių citrinų sulčių
  • Šaukštelis maltų imbierų
 

Gaminimas

 

Visus ingredientus sudėti į elektrinį trintuvą ir susmulkinti, kol gausis tirštos, vientisos konsistencijos tirštasis kokteilis. Supilti į stiklines ir papuošti dygliuotųjų ožerškių uogomis. Likučius galima laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve iki 2 dienų.

 

2 porcijų

100 ml apie 65 kcal

Ruošti: apie 5 min.

 

Auksinis pienas

 
  • 240 ml migdolų, kokosų arba anakardžių pieno
  • 0,25 šaukštelio cinamono
  • Šaukštelis ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukšteliai kokosų aliejaus
  • Maltų muskatų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Pašildyti ir sumaišyti visus ingredientus ant vidutinės ugnies. Tada supilti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki tirštos, vientisos tirštojo kokteilio konsistencijos. Supilti į puodelius ir paskaninti žiupsneliu maltų muskatų.

 

1 porcija

100 ml apie 78 kcal

Ruošti: apie 20 min.

 

Šalta ežiuolių ir spanguolių arbata

 
  • Šaukštelis ežiuolių žolės
  • Pakelis pipirmėčių arbatos
  • 120 ml spanguolių sulčių
  • 1 l filtruoto vandens
  • Stevijų ekstrakto pagal skonį
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas

 

Vandenį užvirinti. Tada sudėti į verdantį vandenį ežiuolių žolę, pakelį pipirmėčių arbatos ir palaukti 15 – 20 min., kol pritrauks. Supilti spanguolių sultis, kelis lašelius stevijų ekstrakto. Išmaišyti ir supilti arbatą į butelį. Atvėsinti šaldytuve. Po to arbatą supilti į stiklines ir papuošti šviežių mėtų lapeliais.

 

2 – 4 porcijų

100 ml apie 25 kcal

Ruošti: apie 20 min.

 

Spausdinti